3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeTechCe s-a discutat la întâlnirea dintre Crin Antonescu și Mihai Răzvan...

Ce s-a discutat la întâlnirea dintre Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu

Înfrângerea dreptei la euroalegerile de duminică a determinat partidele din această zonă politică să înceapă negocierile în vederea alegerilor prezidențiale.

O primă întâlnire de tatonare între liderul liberal Crin Antonescu și liderul Forței Civice Mihai Răzvan Ungureanu a avut loc, ieri, la sediul PNL.
Potrivit unor surse liberale, pozițiile celor două partide sunt diferite în ceea ce privește pașii care trebuie făcuți. Liberalii vorbesc, neoficial, despre o fuziune în urma căreia Mihai Răzvan Ungureanu să devină vicepreședinte PNL. De asemenea, FC ar urma să obțină alte trei posturi în conducerea PNL. În viziunea liberalilor, fuziunea ar urma să fie discutată la Congresul Extraordinar al PNL care va fi convocat, cel mai probabil, în luna iunie. În schimb, Mihai Răzvan Ungureanu ar dori o alianță între cele două partide. În perioada următoare, fiecare dintre cele două părți va analiza oferta primită la negocieri.
La nivelul declarațiilor oficiale, reprezentnații celor două partide sunt precauți. Liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a exlus variant fuziunii. “Nu, nu discutăm despre fuziuni”, a declarat el la finalul întâlnirii cu Crin Antonescu.
"Suntem într-o fază incipientă, apelul meu către colegii noştri din partidele de opoziţie este de a nu pronunţa nume, de a nu mai livra atacuri dintr-o parte în alta, de a fi decenţi, respectând votul de duminică. Ceea ce ne trebuie în acest moment este un proiect pentru România, nu facem propuneri, nu ne autopropunem, nu vorbim despre nume de persoane, interesul nostru este în primul rând interesul naţional", a spus Ungureanu.

Liberalii dau, însă, clar de înțeles că unitatea dreptei se va face în jurul lor. “Vrem să creem un pol puternic, de dreapta, care să se opună PSD. Alegerile au demonstrat că PNL este principalul partide  dreapta, și de la această repmisă pornim. De asemenea, alegerile au arătat că există o egalitate de voturi între stânga și dreapta”, a declarat pentru România liberă, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Alertă alimentară. Pui cu salmonella, retras de la vânzare

Un lot de carne de pui congelată a fost retras din magazine din cauza contaminării cu Salmonella, anunţă ANSVSA. Un lot de sferturi posterioare de pui congelate  produse de...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Cauți un Lamborghini Urus în leasing?

Odată cu schimbarea societății, se schimbă și plăcerile / gusturile oamenilor. Atunci când se hotărăsc să își achiziționeze o mașină, majoritatea caută ori după...
Ultima oră
Pe aceeași temă