6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechCălin Popescu Tăriceanu nu a vorbit cu Liviu Dragnea despre numele viitorului...

Călin Popescu Tăriceanu nu a vorbit cu Liviu Dragnea despre numele viitorului premier: Situația PSD – ALDE e foarte bună. Varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, joi, că urmează să aibă discuții cu șeful PSD, Liviu Dragnea, despre formarea Guvernului, după ce Biroul Electoral Central va anunța repartizarea mandatelor. Totodată, el a mai afirmat că, în prezent, nu știe numele viitorului premier.

„Situaţia (n.r. – dintre PSD și ALDE.) e foarte bună. O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii, al unor negocieri şi, probabil, şi al unor compromisuri", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai afirmat că nu a avut o întrevedere cu Liviu Dragnea, ci au purtat o discuți telefonică. Pentru a face următorii pași în negociere, liderul ALDE așteaptă distribuția finală a mandatelor.

Întrebat câte posturi şi-ar dori ALDE în noul Guvern, Tăriceanu a răspuns ironic: „Cât mai multe, aşa 80-90%". În ceea ce privește criteriul de integritate invocat de preşedintele Klaus Iohannis în numirea viitorului premier, șeful ALDE a precizat că „între Constituție și Dumnezeu nu este nici președintele”.

„Constituţia e foarte clară şi mai presus de Constituţie nu există nimic. Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele. Eu v-am spus atâta, că trebuie să înţelegeţi bine că nu există nimic altceva în plus faţă de Constituţie. Nu putem să luăm nimic altceva, decât poate voinţa lui Dumnezeu", a spus el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă