23.8 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeTechBăsescu: Ungaria a depășit limita

Băsescu: Ungaria a depășit limita

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat, marți, în cadrul celei de a XIII- a ediții a Universității de vară de la Izvorul Muntelui, județul Harghita, că Serbia nu respectă normele existente în acordul semnat cu România. Fostul șef al statului a precizat că Ungaria a depășit anumite limite prin declarațiile publice legate de așa zișii oropsiți minoritari maghiari din România, informează B1 TV.

”Noi nu putem spune decât un singur lucru: România trebuie să continue să deruleze o politică externă bazată pe reciprocitate”, a declarat Băsescu.

Fostul șef al statului a adus ca exemplu acordul încheiat între Serbia și România în ceea ce privește tratamentul românilor în Serbia, subliniind că acesta nu a fost respectat. ”Mă îndoiesc că vreodată un guvern al României va hotări cu privire la încetarea acelui acord”, a spus acesta.

”Fie că vorbim de Ucraina, Serbia, Ungaria, pierdem credibilitate în relația cu România, neacordând prioritate minorităților. Ungaria cred că a depășit niște limite în intervenționismul ei politic prin declarații publice legate de așa zișii oropsiții minoritari maghiari din România. De exemplu cu Ucraina, avem 50 de burse acordate tinerilor ucraineni să studieze în România. Este prea puțin chiar dacă guvernul de la Kiev nu este de acord să mărească numărul lor. Guvernul din România ar putea să ia decizia să mărească numărul de burse”, a conchis Traian Băsescu.

La Complexul Sportiv Naţional Izvoru Mureşului a început, luni, a XIII-a ediție a Univerității de Vară “România și românii de la frontiera Uniunii Europene și NATO”, la care sunt așteptați, între alții, liderul Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, și președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu.

La Universitatea de Vară participă 80 de lideri de asociaţii româneşti, personalităţi marcante din comunităţile româneşti din vecinătatea României şi diaspora. 

 

 

Cele mai citite

“Te omor acu, că mă dau jos!” Scene șocante într-un autobuz din Cluj

Calatoare:  La o parte!Individ: Te omor acu, că mă dau jos. ...

Renault închide acordurile de achiziții cu partenerii săi Nissan și Mitsubishi

Renault își va încheia acordurile comune de achiziții cu partenerii de alianță Nissan și Mitsubishi, în scopul creeării a unei structuri mai agile, care...

O tânără a murit după o operație de mărire a bustului. Vroia să arate perfect pentru nunta sa

La doar 21 de ani, o tânără din Napoli a murit la doar câteva zile după o intervenție de mărire a sânilor.La scurt...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies