16 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăTechAlina Gorghiu, atac la adresa șefului PSD, după declarațiile președintelui Iohannis: Nu...

Alina Gorghiu, atac la adresa șefului PSD, după declarațiile președintelui Iohannis: Nu știu ce mai caută Dragnea în Parlament

Președintele PNL Alina Gorghiu consideră că șeful PSD Liviu Dragnea nu ar avea ce să caute în Parlament, întrucât  informează Agerpres.

„Am senzația, câteodată, că declarațiile dlui Dragnea vin într-o țară în care nu există reguli, nu există o ordine, nu există nimic. Într-un stat democratic ții cont de niște rigori. O persoană condamnată este o persoană condamnată. Până una-alta, dacă refuzăm să credem în justiția din România înseamnă că nu mai avem ce căuta în România. Dar, dacă avem o hotărâre judecătorească, ce spune că suntem condamnați pentru o anumită infracțiune, avem obligația să o respectăm. Eu vă mărturisesc că nu știu ce mai caută dl Dragnea în Parlamentul României. Dacă avea decență, indiferent că se simte înlăuntrul domniei sale vinovat sau nevinovat, ar fi trebuit să facă pasul lateral și să spună: <<nu mânjesc imaginea Parlamentului cu problema mea>> și s-ar fi dus domnia sa acasă și ar fi făcut cu totul și cu totul altceva”, a afirmat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.


CITEȘTE ȘI: Iohannis i-a tăiat elanul infractorului Dragnea. Președintele României a spus de ce președintele PSD nu va fi numit prim-ministru: Nu voi nominaliza o persoană condamnată, urmărită penal sau cu probleme de integritate


 

În opinia sa, un potențial premier ar trebui să îndeplinească „rigori de integritate”. „Însă, dacă mă uit în curtea PSD, nu știu dacă mai are cineva capacitatea să fie prim-ministru pe teoria asta — că ar trebui să îndeplinească rigori de integritate. Pentru că — luați trei sferturi din conducere — o să ajungă probabil să desemneze un eventual prim-ministru din rândul al 7-lea de la geam. Efectiv toată conducerea are probleme de genul acesta. Acum mă aștept să urmeze amenințări din partea dlui Dragnea. Parcă nu mai vedem care e normalitatea în România — discutăm de condamnați ca propuneri de prim-miniștri, discutăm de urmăriți eventual la Curtea de Conturi și la toate instituțiile de control și hai să îi băgăm în pușcărie pe ăia nevinovații. Inversăm scara valorilor în România. Nu am nicio problemă cu dl Dragnea, doar că, dacă ar fi rațional, și și-ar pune picioarele într-un lighean cu apă rece, ar înțelege că nu are legătură cu sigla PSD, cu faptul că dânsul este un reprezentant vajnic al stângii, nu are legătură cu nimic altceva decât cu situația juridică a domniei sale”,  a mai spus Gorghiu.

În plus, șefa PNL a susținut că declarațiile făcute, marți, de președintele Klaus Iohannis „nu au nicio legătură” cu partidele politice.

„Domnia sa nu și-a manifestat în niciun fel simpatia pentru PNL sau antipatia pentru PSD, însă a făcut declarații care ne conduc cu gândul că își dorește un parlament reformat și care să respecte o anumită rigoare a integrității. (…) Ce caută dl Dragnea în povestea asta? Nu trebuie să spună nimic de dl Dragnea, este o declarație care confirmă o normalitate într-un stat democratic și anume că nu ai ce să cauți deloc în Parlament. Declarațiile președintelui sunt cât se poate de normale și de firești, în schimb nefirească este reacția dlui Dragnea — să sari la război și cu scandal, și cu calomnii — cum încalcă președintele Constituția, cum ocărește PSD-ul. Nu are nicio legătură. Ne-ar fi condamnat și pe noi ca PNL dacă am fi avut o situație din aceasta. Sunt absolut convinsă că discursul se referă la orice parlamentar și om politic în situația respectivă”, a spus Gorghiu, referindu-se la declarațiile președintelui Iohannis care a susținut, marți, că nu va desemna un premier urmărit penal, după alegerile parlamentare din 11 decembrie.


CITEȘTE ȘI: Impertinent. Ponta e arogant cu Iohannis, după ce președintele a spus că nu pune un penal prim-ministru: „L-am mai auzit pe Băsescu spunând asta. Cam de o mie de ori a zis că nu mă desemnează şi m-a desemnat de trei ori”


În replică, șeful PSD Liviu Dragnea, a prcizat că șeful statului încalcă Constituția, prin declarațiile sale. „Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituției. Nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nu am spus cu cine vrem noi să mergem la Cotroceni ca și nume de prim-ministru. Domnul Iohannis confirmă acum ceea ce eu am spus mai demult că face ceea ce îi spune doamna co-președintă, acum am înțeles că este președintă a PNL, nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieși înaintea alegerilor să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloș, să spui pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituția”, a afirmat Dragnea.

 

 

Cele mai citite

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Ziua Recunoștinței Neagră: Zeci de persoane ucise prin împușcare

Un băiat în vârstă de 13 ani este suspectat că a tras în mod accidental în timp ce manipula o armă de foc într-un...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă