13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechAlegerile parlamentare. PMP dorește eliminarea CNP-ului din listele de semnături

Alegerile parlamentare. PMP dorește eliminarea CNP-ului din listele de semnături

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, i-a solicitat, luni, premierului Dacian Cioloș să modifice legislația electorală, astfel încât Codurile Numerice Personale (CNP) ale alegătorilor să fie eliminate din datele necesare pentru listele de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare, potrivit Mediafax.

„Un prim obstacol îl avem în momentul de faţă prin ceea ce înseamnă modificări necesare imediat în legislaţia electorală. Legea 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor are o eroare materială, anume faptul că în art. 54, alin 5 se precizează că lista susţinătorilor (…) care, în actuala lege indică faptul că susţinătorul trebuie să-şi treacă şi CNP. În lege se specifică, iar mai apoi, în anexa la Lege, se prezintă un tabel care nu mai are acest cod numeric personal”, a declarat Valeriu Steriu.

Potrivit acestuia, prevederea încalcă Legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. „Adresăm o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie să apară în listele de susţinători. Trebuie respectate dispoziţiile Legii 677/2001”, a precizat Valeriu Steriu.

El a făcut apel la guvernanţi şi în privinţa calităţii hârtiei pe care sunt tipărite buletinele de vot, susţinând că slaba calitate a acesteia a dus la anularea unui număr de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale.

Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnăturilor de susţinere ale unora dintre candidaţi.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă