4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăTechAceste cursuri de project management au fost special construite pentru tine și...

Aceste cursuri de project management au fost special construite pentru tine și organizația ta!

În general, sub titulatura de cursuri de project management, se pot ascunde unele training-uri cu informații prea generale, depășite sau pur și simplu irelevante pentru unii participanți și industriile în care activează. Din fericire, există și excepții, iar despre una dintre acestea poți citi în continuare, în articolul de față. Mai precis despre desfășurarea sesiunilor în cadrul companiei Brightway®️, o firmă cu o prezență de aproape 20 de ani pe această piață extrem de competitivă, care abia în ultimii ani a luat amploare în România.

Indiferent că ai fost pentru prima oară desemnat să coordonezi un proiect sau ai o experiență îndelungată, însă cauți să rămâi întotdeauna ancorat în realitățile momentului, participarea la aceste cursuri project management este soluția ideală pentru tine. În primul rând, spre deosebire de alte astfel de training-uri, cele susținute în cadrul brand-ului sus-numit sunt individualizate, fiind construite ținând cont de nivelul fiecărui participant și de specificul domeniului său. „Cursul este bazat pe metode experiențiale de învățare și adaptat la specificul proiectelor din organizația ta (agile, waterfall sau hibrid). Participanții vor primi tehnici și instrumente pe care le vor aplica pe cazuri concrete din organizația din care fac parte”, se arată pe site-ul companiei.

Așadar, aceste cursuri de project management se adresează atât neinițiaților în domeniu, cât și project managerilor cu ștate vechi, care caută să-și actualizeze informațiile și instrumentele prin care ajung la performanță alături de echipele lor, fie că folosesc metodologia agile sau waterfall. Până la urmă, conform trainer-ilor, adevărați profesioniști recunoscuți pe piața națională și internațională, „proiecte există peste tot, sub diverse forme, de la task-uri zilnice și sarcini pe termen foarte scurt, până la proiecte ample, cu bugete mari și desfășurare pe perioade lungi de timp, în care se pot implica mai mulți stakeholderi”. Practic, cu cât definiția de „proiect” este una mai largă, cu atât cursurile respective își dovedesc mai mult utilitatea.

Aceste cursuri de project management au beneficii deopotrivă pentru participanți în sine, cât și pentru organizații ca tot unitar, după cum urmează: accesul la instrumente specifice (agile și/sau waterfall), stabilirea unor indicatori de performanță, însușirea unor metode de comunicare eficientă, însușirea unor tehnici de stabilire a obiectivelor, respectiv eficiență și predictibilitate crescută în cadrul organizației, diminuarea erorilor, reacție rapidă în context de schimbare, o evaluare obiectivă și o raportare clară.

Astfel, pe lângă faptul că aceste cursuri de project management sunt personalizate, ele se centrează atât pe specialist în sine, cât și pe organzație. Mai mult decât atât, trainer-ii dețin know-how și în ceea ce privește partea tehnică, dar și cea psihologică, prin urmare sunt capabili să ofere sfaturi utile atât din sfera celor mai noi programe software, cât și legate de o eficiență mai mare a mesajului și o colaborare mai fructuoasă între project manager și subalterni. Prin urmare, dacă vrei ca echipa pe care o coordonezi să livreze rezultatele scontate, la termen sau poate chiar înainte de epuizarea acestuia, acum știi care este următorul pas al dezvoltării tale profesionale, în cadrul organizației pe care o reprezinți. Mult succes!

Cele mai citite
00:01:01

VIDEO: Incendiile de vegetație din Chile distrug peste 19.000 de hectare de terenuri

Guvernul chilian a declarat vineri (3 februarie) regiunea Biobio drept "catastrofă", alături de regiunea vecină Nuble. Declarația permite desfășurarea forțelor armate și prevede o mai...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...
Ultima oră
Pe aceeași temă