14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăGDPRTu stii cum alegi in mod corect un polizor unghiular sau flex?

Tu stii cum alegi in mod corect un polizor unghiular sau flex?

Polizorul unghiular este unul dintre acele aparate care nu ar trebui sa lipseasca din trusa unui barbat caruia ii place sa mai mestereasca una alta prin casa. Desi sunt foarte cautate, incepatorii fac o mica confuzie atunci cand aud de polizorul unghiular, nestiind ca, de fapt, este vorba de arhicunoscutul flex.

Modul in care functioneaza el este unul simplu, existand in dotarea sa un motor electric ce pune in miscare un disc (care poate fi din diferite materiale, ca de exemplu un dis abraziv sau de diamant), prin intermediul caruia vom putea taia tevi, lemne, piatra sau sa slefuim anumite suprafete. Vorbim de un aparat potent, care insa este si foarte periculos, asadar trebuie sa fim foarte precauti atunci cand il folosim, pentru a nu exista riscul sa apara accidente, care pot fi chiar mortale in anumite situatii.

Asadar, primul lucru la care tu va trebui sa fii atent atunci cand vrei sa cumperi un polizor unghiular sau flex este legat de elementele de siguranta care sunt prezente in dotarea sa. Sunt anumite elemente care se gasesc in echiparea oricarui flex, iar aici putem da ca exemplu aparatoarea de protectie a discului, care din pacate este eliminata de majoritatea utilizatorilor, acestia motivand ca ii incurca in timp ce lucreaza. Atat timp cat sunt respectate instructiunile de folosire, incomoditatea nu poate fi una atat de mare. Oricum, e mai bine decat sa te accidentezi urat, asadar chiar de la inceput recomandam sa nu se procedeze astfel.

In functie de nevoile pe care le ai, precum si de situatiile in care te vei folosi de polizorul unghiular, o sa ai in vedere anumite aspecte inainte de a scoate banii din buzunar pentru achizitionarea unui anumit model. La fel ca in cazul altor astfel de „unelte”, si in ceea ce priveste flexul avem la dispozitie mai multe categorii, principalul mod de impartire a acestuia fiind in functie de modul in care se realizeaza alimentarea. Avem asadar de ales dintre un model care vine dotat cu un acumulator de tipul Li-Ion si unul care este alimentat fiind conectat la reteaua de curent electric.

Cand alegi modelul cu acumulator? Atunci cand nu ai nevoie de o putere foarte mare a flexului, sau cand ai de facut mici lucrari si stii ca nu ai la dispozitie o sursa de curent. Unde mai pui ca un astfel de polizor unghiular iti ofera mobilitatea maxima (desigur, e bine sa ai in vedere si ca bateria sa fie capabila sa ofere o autonomie cat mai mare). In schimb, atunci cand ai lucrari mari de facut, iar puterea de care ai nevoie trebuie sa fie una cat mai mare, nu prea mai ai de ales, iar atentia ta se va indrepta catre modelul alimentat electric. Oricum, recomandam chiar de la inceptu o astfel de alegere.

Viteza de rotatie pe care o va avea discul abraziv, asadar viteza de rotatie pe care o poate oferi flexul, poate varia destul de mult, de la un model la altul. Ideal este sa ni se ofere posibilitatea de a opta intre mai multe viteze, in functie de nevoile noastre. Viteza pe care o vom seta va depinde si de tipul de disc folosit. Cel mai bine este ca atentia ta sa se indrepte catre modelele care sunt capabile sa ofere o viteza de rotatie de peste 10.000 rpm.

Nu trebuie sa uitam nici de puterea pe care polizorul unghiular o va avea. Pentru uz casnic, cel mai bine este sa optezi pentru un flex care vine cu o putere cuprinsa intre 1000 si 1500 W, acesta facand parte din categoria de polizoarea unghiulare semi-profesionale. Dimensiunea maxima a discurilor care pot fi folosite trebuie si ea luata in considerare, astfel incat sa ai o libertate cat mai mare in ceea ce priveste alegerea lor. In mod normal, pe fisa tehnica o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie in legatura cu un anumit flex, asadar nu ezita sa o citesti cu atentie.

Cele mai citite

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă