7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPRTot ce trebuie sa stii despre noile case de marcat cu jurnal...

Tot ce trebuie sa stii despre noile case de marcat cu jurnal electronic (P)

Noile schimbari legislative care reglementeaza activitatea operatorilor economici se refera la controlul online al caselor de marcat. Pentru a stopa fenomenul evaziunii fiscale, ANAF impune folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic, de catre toate persoanele juridice care comercializeaza bunuri si servicii. Aceasta decizie este obligatorie, iar nerespectarea sa atrage consecinte aspre pentru comercianti.

Ce au in plus noile echipamente

Modelele de case de marcat cu jurnal electronic efectueaza toate operatiunile comerciale, asemenea celor clasice, insa inregistreaza toate datele tranzactiilor, inclusiv numele comerciantului si datele de identificare ale aparatului. Spre deosebire, insa, de aparatele folosite pana acum de majoritatea operatorilor economici, casele de marcat cu jurnal electronic nu mai folosesc role de hartie aditionale. Tehnologia lor avansata va permite ca, prin intermediul unui modem de comunicatie, sa se faca legatura cu serverele ANAF. In acest mod, datele sunt inregistrate in timp real, chiar si atunci cand casa de marcat nu este conectata la Internet, iar transmiterea se realizeaza ulterior – la momentul restabilirii conexiunii.

O alta noutate pe care o aduc aceste echipamente consta in faptul ca operatorii economici vor fi scutiti de trimiterea rapoartelor fiscale zilnice catre autoritatea fiscala, deoarece aceasta operatiune va fi realizata automat.

Casele de marcat de la Datecs, echipamente fiscale omologate

Orice casa de marcat utilizata trebuie sa fie omologata si achizitionata doar de la distribuitori autorizati sau unitati autorizate ale acestora. Datecs este una dintre firmele producatoare de aparate de marcat fiscale electronice dotate cu jurnal electronic, care pot fi utilizate pentru orice fel de afacere, de la supermarketuri si farmacii, pana la saloane de infrumusetare si centre comerciale. Gama de produse oferite de Datecs este vasta, cuprinzand case de marcat portabile si desktop, cu numeroase facilitati de conectivitate (pot fi conectate, prin Bluetooth, la smartphone-uri cu sisteme de operare Windows, Android sau iOS)

In plus, achizitionand case de marcat Datecs, orice client beneficiaza de consultanta in alegerea celor mai potrivite device-uri fiscale, precum si de servicii complete de service si garantie, cu una dintre firmele partenere.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă