14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRSfaturi pentru a cara aparatura mare atunci cand te muti (P)

Sfaturi pentru a cara aparatura mare atunci cand te muti (P)

Atunci cand iti schimbi locuinta, probabil cel mai greu de carat sunt aparatele electronice, cum ar fi frigiderul sau televizorul. Trebuie sa fii foarte atent cu ele, pentru ca nu vrei sa gasesti la destinatie zgarieturi sau defectiuni, din cauza transportului. Tine cont de sfaturile de mai jos, ca sa te poti bucura si in noua casa de investitia facuta in aparatura.

Cere ajutorul prietenilor

Daca nu vrei sa apelezi la o firma de mutari, te poti desurca, dar nu singur. Cheama macar un prieten sau pe cineva apropiat sa te ajute sa cari obiectele mari. Televizioarele sunt mai grele decat pot parea si te poti accidenta, incercand sa te descurci de unul singur.

Protejeaza aparatura

Vei avea nevoie de paturi sau folie cu bule, ca sa fii sigur ca ajungi cu ele intregi la destinatie. Nu iti va placea sa afli ca televizorul tau preferat e plin de amprente sau zgarieturi sau ca frigiderului i s-a rupt o balama, asa ca asigura-te ca ai impachetat cu atentie si ai lipit cu banda adeziva toate zonele sensibile sau mai expuse ale aparaturii tale.

Cum sa pregatesti de drum televizorul

Ai impachetat vreodata o cutie de cadouri? Exact la fel trebuie sa faci si cu televizorul tau. Asezi patura pe podea si pui televizorul in mijlocul ei, apoi intorci colturile inspre interior si strangi. Lipesti apoi colturile paturii sau a foliei protectoare, cu atentie sa nu pui banda direct pe ecranul televizorului, pentru ca asta ar putea sa il distruga.

Cum il transporti pana la masina

E nevoie de cel putin doi oameni pentru a duce in siguranta un televizor la masina, mai ales astazi, cand ecranele au devenit din ce in ce mai mari. Intotdeauna, ecranul trebuie sa stea in sus, ca sa fie protejat. Daca ai un televizor cu ecran plat, nu e deloc recomandat sa il asezi pe podea, pentru ca se poate deteriora.

Unde il pui in masina

Daca folosesti masina personala pentru mutat, trebuie sa stii ca televizorul trebuie sa stea intr-un loc sigur, unde nu se poate misca in timpul mersului. Nu trebuie asezat nimic peste el, iar obiectele ascutite trebuie tinute la distanta. Indicat ar fi sa stea pe bancheta din spate a masinii, asigurat cu o centura de siguranta, nu neaparat cea a masinii.

Daca muti televizorul cu ajutorul unei dube sau al unui camion, trebuie sa il pui pe unul dintre peretii remorcii. In fata lui trebuie sa asezi un obiect mare, cum ar fi un articol de mobilier solid, care sa ii asigure stabilitate in timpul mersului. Dedesubt e bine sa aiba un strat moale, creat dintr-o patura sau niste haine, pentru a rezista la denivelari.

Cand te muti nu e usor sa strangi si sa transporti toate obiectele de care nu te poti lipsi, dar cu putina atentie si grija fata de cele care te intereseaza cu adevarat, pot ajunge la destinatie in perfecta stare de functionare.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă