11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPRÎngrijirea părului cu secrete din cămară

Îngrijirea părului cu secrete din cămară

Unul dintre cele mai importante atuuri ale frumuseţii este reprezentat de podoaba capilară. Pe lângă un regim alimentar adecvat şi un stil de viaţă sănătos părul are nevoie şi de îngrijiri suplimentare pentru a-şi păstra în timp vitalitatea şi strălucirea.

Într-un spaţiu invadat de produse cosmetice din ce în ce mai performante care promit rezultate incredibile încă de la primele folosiri, mulţi specialişti recomandă tot mai des tratamente pe care le găseam încă din copilărie pe raftul bunicilor.

Anotimpul cald este o perioadă destul de nocivă pentru şuviţele bogate şi sănătatea părului nostrum s-ar putea şubrezi din cauza temperaturilor ridicate, razelor soarelui şi deshidratării. Persoanele care suferă de afecţiuni ale tiroidei sau diabeticii se confruntă cu o cădere masivă a podoabei capilare şi au nevoie de suplimente pentru a reveni la buclele bogate de odinioară. Stresul şi programul încărcat, neglijenţa, lipsa unui ritual zilnic de îngrijire – sunt toţi agenţi distructivi care trebuie eliminaţi sau măcar ţinuţi sub control.

Măşti împotriva căderii părului

Farmacia naturistă recomandă aplicarea unor măşti hidratante pentru a preveni pierderea masivă a părului. Un amestec format din 2 linguri de ulei de măsline, cateva picaturi de lămâie şi un gălbenuş de ou se aplică pe părul curat, se acoperă cu nzlon sau cască şi se menţine timp de 45 de minute. Părul trebuie spălat cu şampon până rămâne curat. Un alt mix la fel de efficient se obţine din două gălbenuşuri de ou, 500 de grame de praf de cedru şi câţiva stropi de lămâie. Acest tratament se aplică de 3-4 ori pe lună.

Tinctura de lavandă este una dintre principalele recomandări impotriva căderii părului. Se masează scalpul cu tincture, se acoperă şi se spală după două ore cu un şampon uşor, natural.

Urzicile tinere şi frunzele proaspete de nuc, soc sau mesteacăn, la fel şi rostopasca sunt ingredente cheie pentru creşterea şi regenerarea părului. Acestea se pun în apă caldă pe foc şi se fierb foarte puţin timp. Amestecul se lasă câteva minute şi se spală părul cu jumătate din el. Folosiţi şi un săpun medicinal. Clătiţi şi apoi înmuiaţi părul în cealaltă jumătate de fiertură timp de câteva minute şi lăsaţi părul să se usuce natural.

Măşti pentru un păr des

Oul pare să fie ingredientul cheie în multe dintre tratamentele destinate părului. Se ia un gălbenuş de ouă şi se amestecă într-un recipient cu o jumătate de pahar de sana, cu o ceapă rasă şi puţin alcool. Pasta se aplică pe păr şi se lasă două ore, după care se înlătură prin baie cu şampon. Este important să nu vă uscaţi părul cu foehnul. Nu aplicaţi acest tratament mai des de 3 ori pe lună.

Un tratament foarte la îndemână pentru părul fragil şi subţire, care va da şuviţelor un volum considerabil, se bazează pe un ingredient foaret comun: berea. Aplicaţi berea pe scalp, lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute şi clătiţi bine cu apă rece.

Mască pentr păr uscat

O jumătate de cană de miere amestecată cu două linguri de ulei de măsline este remediul ideal pentru un păr care a suferit vopsiri repetate şi care are un aspect uscat şi fragil. Aplică masca şi las-o pe cap 20 de minute apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procesul o dată pe lună. Este foaret efficient şi în cayul vârfurilor tocite.

Fructul de avocado este bun pentru repararea părului, dar poate înlocui cu succes produsele cosmetice folosite pentru a calma şuviţele indisciplinate. Se ia o jumătate de avocado, se amestecă într+un recipient de plastic cu smântână sau gălbenuş de ou şi se masează scalpul cu acest mix.

Un tratament rapid pentru revigorarea pletelor terne şi lipsite de personalitate este masca de iaurt gras. Se masează părul cu o jumătate de cutie de iaurt şi se lasă timp de 20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă şi este un tratament care poate fi aplicat săptămânal.

Mic dejun pentru un păr sănătos

Amestecaţi trei linguri de făină integral de grâu cu cinci linguri de apă şi lăsaţi+o timp de şase ore la fermentat. Într-un caston lăsaţi peste noapte două linguri de stafide în apă. Amestecaţi cele două de dimineaţă dar nu aruncaţi apa şi radeţi peste ele două mere şi cinci sau şase migdale rase. Adăugaţi miere, nuci pisate si suc de lămâie – câte două linguri din fiecare. Ca suplimente luaţi o capsulă de viatmina E şi o linguriţă de miere.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă