10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRÎncălțămintea ortopedică sau cum să scapi de durerea de picioare (P)

Încălțămintea ortopedică sau cum să scapi de durerea de picioare (P)

În urmă cu ceva timp, o pereche de pantofi ortopedici nu reprezenta tocmai cel mai atractiv tip de încălțăminte pe care îl puteai purta. În pofida acestui fapt, existau numeroase beneficii pe care aceste tipuri de încălțăminte le ofereau celor care le purtau.

În prezent, poți avea parte de beneficiile unei perechi de încălțăminte ortopedică și totodată să te aliniezi la trendurile actuale în materie de modă, ceea ce înseamnă că nu mai există scuze pentru a nu avea grijă așa cum trebuie de picioarele tale. De aceea, mai jos v-am enumerat câteva avantaje pe care le oferă încălțămintea ortopedică:

Încălțămintea ortopedică oferă susținere

Nu numai că este concepută special pentru forma tălpii tale, dar o pereche de încălțăminte ortopedică funcționează ca o pernă pentru călcâiele tale, și poate ajuta la alinierea corectă a picioarelor. Fără astfel de susținere și o aliniere echilibrată, pot apărea dificultăți nedorite și frustrante, precum platfusul (piciorul plat).

Durerea de tălpi poate fi diminuată

Un om parcurge în medie, zilnic, între 5.000 și 10.000 de pași. Dacă vei purta o încălțăminte neadecvată, în timp vei afecta foarte mult tălpile picioarelor tale. O pereche de încălțăminte ortopedică oferă mai mult spațiu de mișcare degetelor tale, și de cele mai multe ori au mărimi și lățimi pe care o pereche normală de încălțăminte nu le oferă.

Mobilitate

Persoanele cu probleme cronice de picioare nu numai că au dificultăți cu durerea, dar de multe ori nici măcar nu se mai pot deplasa. O pereche bine căptușită și spațioasă de încălțăminte ortopedică îi poate oferi unei persoane abilitatea de deplasare.

Stimulează fluxul sanguin

Dacă suferi de probleme cu circulația sângelui, o pereche de încălțăminte ortopedică îți poate fi foarte utilă în reglarea fluxului sanguin.

Costă mai puțin decât o operație

Dacă nu vei avea grijă de picioarele tale, mai devreme sau mai târziu vei suporta consecințele, chiar dacă acest lucru se va întâmpla la o vârstă înaintată. În schimb, dacă vei purta pantofi ortopedici atunci când ai dureri sau alte probleme privind picioarele, vei putea preveni costurile semnificative ale unei operații în viitor.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă