Din ce in ce mai multi romani apeleaza la camine de batrani (P)

Datorita faptului ca populatia Romaniei este una imbatranita, ca nivelul de trai nu este intr-o crestere semnificata, ca mediul de sanatate este in cadere libera, datorita lipsei de

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2017 - 11:31

Datorita faptului ca populatia Romaniei este una imbatranita, ca nivelul de trai nu este intr-o crestere semnificata, ca mediul de sanatate este in cadere libera, datorita lipsei de medici dar si conditiilor de ingrijire din spitale, din ce in ce mai multi romani tind sa caute solutiile in cadrul unor institutii private de ingrijire. Azilele de batrani sunt una dintre aceste institutii de care deja, zeci de mii de romani beneficiaza de servicii private de ingrijire. In acest moment, cele mai frecvente cazuri de pacienti care apar in caminele de batrani din toata tara sunt de boli psihice care devin din ce in ce mai frecvente si la varste mai tinere.

Conform modului in care se prezinta populatia si situatia Romaniei in modul actual, se preconizeaza ca aproximativ jumatate din romani vor beneficia macar o data de serviciile unei institutii private de ingrijire si supraveghere medicala pe parcursul vietii lor. Astfel, importanta caminelor de batrani private o sa ajunga sa joace un rol important in mentinerea sanatatii si ingrijirea noastra. Totusi, intrebarea principala a ramas cum isi vor permite romanii astfel de servicii si cine va plati pentru costurile de ingrijire al bunicilor sau al parintilor. Familiile trebuie sa inceapa sa ia in considerare planificarea financiara pentru o astfel de institutie iar societatea trebuie sa fie pregatita pentru asistarea acelor familii care nu isi vor putea permite o astfel de ingrijire.

O populatie imbatranita va ajunge mult mai repede din cadrul spitalelor in azile de batrani private pentru reabilitare dar si pentru ingrijire pe termen lung, frecventa cu care dementa sau boala Alzheimer a juns sa isi faca simtita prezenta, va contribui de asemenea la o cerere din ce in ce mai mare pentru ocuparea unui loc intr-un azil de batrani. Variantele care mai pot fi imbratisate in astfel de cazuri sunt caminele de batrani de stat, ingrijirea la domiciliu sau asistenta din partea unui membru al familiei. Totusi, alegerea unui azil de batrani privat va ramane cea mai avantajoasa solutie. Caminele de stat sunt intr-o stare necorespunzatoare, sunt intr-un numar foarte mic, iar in cazul in care o persoana beneficiaza si de ajutor de handicap va pierde acea suma de bani daca va alegere serviciile unei case de batrani de stat. Ingrijirea la domiciliu este foarte costisitoare daca va fi facuta in mod corespunzator iar supravegherea nu va fi permanenta, pe de alta parte, membrii familiei, abia isi fac timp pentru ei, cu atat mai putin sa si ingrijireaza o persoana. De asemenea, afectiuni psihice grave nu pot fi ingrijite la domiciliu, singura solutie in aceasta situatie ramanand un camin de batrani.

Azilele de batrani s-au dezvoltat considerabil in Romania, la fel si serviciile acestora. Gasirea unui astfel de loc poate fi destul de usor. Tot ce mai trebuie sa faceti este sa le vizitati pe acelea care vi se potrivesc si sa luati o decizie finala. Programati vizite, asigurati-va de confort si ca serviciile se potrivesc cerintelor, discutati cu personalul si cu rezidentii, observati ingrijirea oferita si nutritia cat si igiena locatiei. Sunt azile care ofera servicii pentru persoane cu dezabilitati psihice iar altele nu, de aceea alegeti in functie de necesitate si informati-va corespunzator.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...