12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăGDPRCum să faci conserve sănătoase şi delicioase

Cum să faci conserve sănătoase şi delicioase

Conservele făcute în casă, după reţetele mamelor şi bunicilor, din ingrediente proaspete şi naturale, reprezintă mai mult decât o tradiţie, sunt o resursă de hrană foarte importantă pentru iarnă, apreciată de tot mai multe persoane care doresc să mănânce sănătos şi economic.

În continuare vă oferim câteva sfaturi care se vor dovedi foarte utile dacă sunteţi gospodine începătoare în prepararea murăturilor, gemurilor şi compoturilor.

1. Indiferent de tipul de conserve pe care doriţi să-l pregătiţi, este foarte important să alegeţi fructe şi legume de sezon perfect sănătoase, bine coapte, dar ferme, de aceeaşi mărime – acest fapt vă garantează o conservare uniformă în cazul murăturilor şi compoturilor.

2. Spălaţi bine „materia primă”, sub jet de apă rece, înainte de a o mărunţi sau pregăti.

Continuarea acestui articol o puteţi citi pe www.casamea.ro

Cele mai citite

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...
Ultima oră
Pe aceeași temă