16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRCum iti cureti tenul si il ingrijesti apeland la solutii naturale

Cum iti cureti tenul si il ingrijesti apeland la solutii naturale

Atunci cand vine vorba de curatarea si ingrijirea tenului trebuie sa avem mare grija la ce produse apelam, iar asta pentru ca in cazul multora dintre ele ni se precizeaza carui tip de ten se potrivesc cel mai bine. De asemenea, noi recomandam ca atentia sa se indrepte doar catre solutiile naturale, iar asta pentru ca ele sunt cele mai bune si aduc cele mai mici riscuri de aparitie a reactiilor adverse (precum alergiile sau iritatiile).

Inainte de a incepe sa vorbim despre metodele de curatare si ingrijire a tenului, respectiv solutiile naturale pe care le avem la dispozitie, vom face o scurta trecere in revista a tipurilor de ten, iar asta pentru ca fiecarui tip de ten in parte ii corespunde o anumita „tehnica” de ingrijire. Dupa cum cel mai probabil stii deja, exista patru tipuri principale de ten, si anume „gras”, „uscat”, „mixt” si „normal”. Nu trebuie insa sa ne axam doar pe ele, iar asta pentru ca in functie de mai multi factori ele se poate schimba (o schimbare a tipului de ten poate fi adusa de menstruatie, nivelul de stres si asa mai departe).

Tenul normal este cel care necesita o ingrijire nu foarte riguroasa, fiind suficienta o curatare de doua ori pe zi (nu conteaza solutie, este suficient si sapunul pentru fata) si apa din abundenta. Putem folosi fara probleme o crema capabila sa ne hidrateze in mod corespunzator tenul, iar de preferat este sa ne protejam de razele soarelui, in special pe durata verii, astfel incat sa nu imbatraneasca pielea fetei.

Tenul uscat este si cel mai fragil, fiind foarte sensibil la factorii externi, ca de exemplu schimbarile climatice si cele de temperatura. In cazul sau se impune curatarea ceva mai riguroasa, in speciala tunci cand vine vorba de indepartarea machiajului si a impuritatilor. Este recomandata si folosirea unei creme care sa fie capabila sa hidrateze in mod corespunzator tenul, urmand ca aceasta sa fie aplicata astfel incat sa actioneze pe durata intregii nopti. Chiar si consumul ridicat de apa este necesar pentru persoanele care au un ten uscat.

Tenul gras necesita o curatare de mai multe ori pe zi (chiar si de trei ori zilnic), iar sapunul pe care il folosim este bine sa fie unul cu actiune antiseptica si antibacteriana. Mastile cu argila sunt si ele recomandate, iar pentru ca noi sa putem controla mai bine productia de sebum (cea care este „vinovata” de tenul nostru gras) e bine sa apelam la suplimentele bogate in vitamina A.

Tenul mixt este cel mai intalnit, in special in randul femeilor. Dupa cum iti poti da seama si din numele sau, vorbim de o combinatie intre tenul gras (mai ales in zona „T”, formata din frunte, nas si barbie) si tenul uscat (in obraji), iar drept urmare ingrijirea si curatarea sa va implica o combinatie a solutiilor propuse in cazul acestora.

Pentru a lupta eficient cu simptomele de imbatranire a pielii avem la dispozitie mai multe produse, iar noi recomandam sa se apeleze doar la cele 100% naturale (motivele le-am expus chiar la inceputul acestui articol, asadar nu le mai repetam). In opinia noastra la ora actuala printre cele mai bune solutii naturale se numara crema Goji Cream, cea pe care noi o si recomandam datorita gradului ridicat de eficienta de care a reusit sa dea dovada.

Crema Goji Cream, asa cum ne spune si numele pe care il are, este compusa in special din extract de fructe Goji, la care se adauga alte ingrediente naturale, substante active care pot sa faca adevarate minuni cu tenul nostru. Pe lista cu ingrediente mai isi fac loc colagenul, argila albastra, alginate de sodium, betaina si uleiuri vegetale, ulei esential de Palmarosa si un complex de aminoacizi, pentru a potenta efectul acestui extract de fructe Goji.

Cu un puternic efect antioxidant, crema ajuta foarte mult in combaterea semnelor imbatranirii pielii fetei si ajuta in eliminarea toxinelor. Aceasta crema ajuta in curatarea in profunzime a tenului, actionand direct asupra porilor, duce la corecta hidratare a sa si ajuta pielea sa lupte impotriva radicalilor liberi.

Daca preferi mastile facute in casa, atunci ai ca optiuni urmatoarele: masca din pepene verde si suc de rosii,, masca din cafea, tratamentul cu ceai verde sau negru, masca din albus de ou, masca de mar, masca de piersici sau masca cu miere si migdale, masca cu ulei de cocos si masca cu avocado. Acestea sunt recomandarile noastre, speram ca iti vor fi de mare ajutor.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă