15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăGDPRCât de util este un aspirator vertical cu apă?

Cât de util este un aspirator vertical cu apă?

Atunci când vine vorba de aspiratoare, pe piață putem găsi o multitudine de modele, din diverse categorii, ceea ce face din alegerea unui nou aspirator o adevărată provocare, mai ales dacă nu suntem familiarizați cu caracteristicile acestora, respectiv avantajele și dezavantajele pe care fiecare categorie le are. În cadrul acestui articol o să discutăm mai multe despre aspiratoarele verticale, dar în special despre cele cu apă, care sunt și cele mai eficiente atunci când vine vorba de eficiență în curățenie.

De ce noi am recomanda un aspirator vertical? Pentru că ele au o performanță asemănătoare cu cea a modelelor clasice, însă spre deosebire de acestea din urmă, ele sunt mult mai comode, oferă ușurință în manevrare și le putem folosi fără probleme și în spațiile mici, respectiv colțuri, acolo unde nu am putea ajunge cu un aspirator clasic și greoi. Tot pe lista cu avantaje putem include fără probleme faptul că astfel de modele vin și cu acumulatori, ceea ce înseamnă că avem o mult mai mare libertate de mișcare. Care sunt dezavantajele? Ele țin în special de prețurile ridicate pe care aceste modele le au.

Pe lângă aspiratorul vertical pe acumulator, mai avem de ales dintre un model vertical cu fir (care are nevoie să fie conectat la rețeaua electrică a locuinței noastre) și un aspirator vertical cu apă care, după cum ne spune și numele, se folosește de apă, pe care o transformă în aburi, astfel încât nu doar să aspire foarte bine, ci și să curețe / igienizeze diferite tipuri de suprafețe. Este mai mult decât evident faptul că acestea din urmă sunt cele care oferă și cea mai mare eficiență în curățare, ajutând foarte mult în obținerea și menținerea curățeniei.

Pentru a te putea bucura la maxim de un aspirator vertical, e necesar să știi la ce trebuie să fii atent astfel încât să îl alegi pe cel mai bun, care să se plieze perfect pe nevoile tale și să îți satisfacă un număr cât mai mare de necesități.

Primul lucru pe care va trebui să îl faci este să te hotărăști dacă vrei sau nu un model cu acumulator. Dacă da, atunci află că acestea sunt puțin mai slabe din punct de vedere al puterii, dar chiar și așa sunt eficiente. Ca avantaje enumerăm libertatea mult mai mare de mișcare și accesul în locurile foarte strâmte. Trebuie însă să te asiguri că acest tip de aspirator este capabil să ofere o autonomie cât mai ridicată (de cel puțin 20-30 de minute), iar încărcarea acumulatorilor să nu dureze foarte mult. Nu ai rezolvat nimic dacă rezistă 10 minute de aspirare continuă, după care trebui să îl lași la reîncărcat câteva ore bune.

Modelele cu fir, care au nevoie de o sursă continuă de curent, sunt mai puternice și, într-un fel, oferă și ele o mobilitate ridicată. Doar că trebuie să ne asigurăm că are un cablu suficient de lung, precum și să folosim un prelungitor, deoarece el este necesar în astfel de condiții, mai ales dacă ai o casă destul de spațioasă.

Puterea este următorul lucru la care te vei uita, iar aici atenția se va îndrepta în special către puterea de aspirare. Asta pentru că producătorii promovează masiv puterea aspiratorului și nu pe cea de aspirare, motivele fiind unele cât se poate de evidente – este mult mai mare, iar cumpărătorii sunt atrași de numerele mari atunci când vine vorba de caracteristici. Încearcă să nu cazi și tu în această capcană.

Sistemul de filtrare trebuie și el luat în considerare. Aici lucrurile sunt destul de simple, iar asta pentru că tu tot ce va trebui să faci este să te asiguri că există un filtru HEPA, astfel încât praful aspirat să nu ajungă într-o cantitate mare înapoi în aer. Dacă ești o persoană care suferă de alergii vei avea destul de mult de suferit dacă acest filtru lipsește.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă