9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăGDPR10 lucruri de cultură generală pe care trebuie să le ştii

10 lucruri de cultură generală pe care trebuie să le ştii

Planeta Pământ este plină de mistere şi lucruri uimitoare pe care de multe ori nu le ştim sau nici măcar nu le bănuim. Este o lume interesantă despre care ar trebui să aflăm cât mai multe pentru că aceasta este casa noastră.

Ca de exemplu, ştiaţi că:

1. Deşertul Sahara acoperă o treime din continentul african.

2. Broasca veninoasă din America de Sud are otrava atât de puternică încât este nevoie doar de o picătură de mărimea unui cristal de zahăr pentru a putea omorî un om.

3. Cea mai înaltă cascadă din lume se află în Venezuela având o înălţime de aproximativ 1 km. Cascada Angel, denumită după pilotul american Jimmy Angel, a fost descoperită în anul 1933.

4. Una dintre cele mai impresionante clădiri din lume este Opera din Sidney. Construcţia acestei clădiri a durat 15 ani şi a fost printre primele clădiri a cărei construcţii a fost proiectată pe calculator.

5. Cel mai adânc lac de apă dulce din lume este lacul Baikal şi se află în estul Siberiei. Acest lac are mai mult de 20% din rezerva de apă dulce a lumii.

6. Marele Zid Chinezesc se întinde pe o distanţă de 3400 km şi a fost construit de mai bine de 2000 de ani.

7. Cel mai înalt vârf din lume este Vârful Everest cu 8848 metri. Însă, există un vârf mai înalt decât acesta în Hawaii dar o mare parte din munte se află în adâncul mării.

8. Primul transplant de inimă a fost făcut pe continentul african în 1967 de către profesorul Christiaan Barnard. Pacientul a trăit doar 8 zile după intervenţie.

9. Cel mai înalt cactus din lume poate ajunge la o înalţime de 17 metri. Specia de cactus Saguaro poate fi întâlnită în deşertul din Arizona.

10. Islanda este renumită pentru izvoarele de apă fierbinte numite gheizere. Acestea servesc drept sursă de energie pentru sistemul de încălzire centrală al capitalei, Reykjavik.

Cele mai citite

Seară istorică pentru Georgia! Gruzinii s-au calificat pentru prima dată la un Campionat European

Naţionala de fotbal a Georgiei s-a calificat în premieră la un turneu final al unui Campionat European, după ce a câștigat la loviturile de...

Naționala Under-19 a încheiat Turul de Elită cu o victorie în fața Croației! Elevii lui Adrian Dulcea au ratat calificarea la EURO

Selecţionata României Under-19 a încheiat Turul de Elită al Campionatului European de fotbal cu o victorie cu 1-0 obținută în fața Croației, la Varazdin....

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă