Zilele Culturii Japoneze Kenji Kamiyama, la București

În perioada 15-21 mai la București se desfășoară ediția a șaptea a Zilelor Culturii Japoneze.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

18.05.2017 - 11:50

În perioada 15-21 mai la București se desfășoară ediția a șaptea a Zilelor Culturii Japoneze.

Unul dintre evenimentele importante ale manifestării îl reprezintă proiecția în premieră în România a filmului de animație “Ghost in the Shell-Stand Alone Complex” și prezența la București a celebrului regizor japonez, Kenji Kamiyama, a producătorului Yoshiki Sakurai și a scenaristului Ryo Higaki. Festivalul cuprinde expoziții, ateliere, demonstrații, conferințe științifice, proiecție de anime precum și un concert de muzică tradițională japoneză.

Pe 15 mai, în cadrul festivalului, la Librăria Humanitas Cișmigiu se lansează romanul “Amurgul marinarului”, de Yukio Mishima. În festival se vor defășura un atelier de ceremonia ceaiului, unul de shamisen – instrument tradițional japonez -, un workshop de ikebana, un atelier susținut de un artist japonez despre tainele tobelor japoneze – taiko. Workshop-ul de manga oferă șansa a 40 de tineri talentați să lucreze cu artistul japonez Daichi Kawada.

Pe 20 și 21 mai, în cadrul programului Otaku Ro Tour se regăsesc: expoziții cu tematică cyber punk, aleea artiștilor cu lucrări inspirate din cultura japoneză, portrete în stil anime, design vestimentar, zona de gaming, zona de Cosplay, workshopuri de preparare sushi, de desen, proiecții ale unor producții indie, Art Interactive Installations, Hackathons (live drawing) și Panels.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...