15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVillage on the Hill, the mindfullness village (satucul pentru minte, corp si...

Village on the Hill, the mindfullness village (satucul pentru minte, corp si suflet)

Conceptul de mindfulness este un concept nou, care capata amploare pe masura ce oamenii constientizeaza cat de important este sa acorzi atentie lucrurilor marunte, dar cu un impact major asupra vietii.

In prezent sunt aproape 1000 de specialisti in domeniu, atestati MBSR, raspanditi in peste 30 de tari, care vin in sprijinul celor interesati, cu tehnici mindfulness.
Romania nu face exceptie, iar Village on the Hill, un colt edenic, autentic romanesc, reprezinta locul unde mindfulness prinde radacini.

Ce inseamna mindfulness si cum poti ajunge sa stapanesti aceasta arta?

Mindfulness pune accentul pe deconectarea de la stresul cotidian, de la activitatile zilnice care contribuie la pierderea entitatilor noaste, spiritelor noastre. La ora actuala suntem conectati permanent la multiple forme de tehnologie, nu oferim niciun ragaz corpului, mintii si sufletului nostru. Motivele pentru care alegem sa vorbim non stop la telefon, sa ne verificam adresa de email extrem de des, chiar si in concediu, sa nu stam departe de computer, sunt multiple si variate. Dependenta, rutina, lipsa de miscare, toate contribuie la inclinarea balantei in favoare unui stil de viata nesanatos.
Incearca un exercitiu! renunta pentru cel mult o ora la orice sursa de distractie si vei constata ca nu vei reusi sa petreci acest timp cu tine insuti, ori mindfulness asta isi propune.
Mindfulness inseamna meditatie, mindfulness inseamna o alimentatie sanatoasa, inseamna miscare si timp de calitate petrecut cu tine si cei dragi tie.

La Baisoara, in mijlocul naturii mirifice, in aerul cel mai curat din Romania si in linistea desavarsita, Village on the Hill devine un punct de atractie pentru adulti si copii deopotriva.

Este important sa fii un model pentru copilul tau si, mai important, este ca acesta sa inteleaga la momentul potrivit ca viata nu se rezuma doar la bunurile pe care le ai sau le-ai putea dobandi de-alungul vietii, excluzind spiritul.

Astfel, Village on the Hill propune o noua si moderna abordare pentru adolescenti , pentru ca acestia sa-si dezvolte obiceiuri si deprinderi de viata sanatoase prin intermediul tehnicilor de Mindfulness.

Tabara de vara "Mindfulness Camp – A Camp for Young Leaders" ofera un program international unic.

Tehnicile Mindfulness pot fi deprinse prin intermediul unor activitati variate, al caror rol este de a dezvolta abilitatile de leadership ale participantilor.

Prin participarea la aceasta tabara, adolescentii vor invata cum sa-si construiasca un caracter puternic, sa inteleaga cine sunt, sa fie proactivi, nu reactivi, sa aiba o atitudine pozitiva, sa isi descopere punctele forte, sa-si dezvolte creativitatea, sa faca diferenta dintre bine si rau si in orice situatie sa stie sa faca alegerea potrivita.

Cine conduce tabara

Ruchi Kumar , din Statele Unite ale Americii, este specializata in psihologie pozitiva si educatie socio-emotionala. De 6 ani profeseaza ca si specialist in invatare si trainer specializat in practici sanatoase, certificat in Washington DC. Ea este de asemenea instructor de dans si profesor de yoga. In aceasta tabara Ruchi va oferi numeroase activitati precum: consiliere despre wellness si sanatate, seminarii si activitati interactive de psihologie pozitiva, yoga, meditatie, dansuri pop americane.

Dr. Liviu Deacu, medic specialist in nutritie, cu o vasta experienta cistigata in tara si strainatate va organiza atelierele de alimentatie sanatoasa

Eli Anamaria, profesor de muzica, cu numeroase premii cistigate in tara si strainatate, va organiza orele de muzica

Oragnizatia Mens sana in corpore sano va organiza activitatile de team building, jocuri in aer liber, tir cu arcul , escalada pe perete, tiroliana si multe drumetii.

Sa nu uitam bucatarul care ii va desfata pe copii cu alimente sanatoase, pregatite zilnic, in bucataria taberei.

Pentru intrebari si informatii suplimentare va rugam sa il contactati pe Dr. Dan Baciu, la adresa de e-mail: dan.baciu@transylvania-college.ro , sau la numarul de telefon: 0744.782.672.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă