9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUnde mergem de Paşte

Unde mergem de Paşte

Fie că vreţi să vă petreceţi vacanţa de Paşte în Maramureş sau Moldova, în deja „clasicele” Bulgaria şi Grecia, ori în destinaţii mai exotice precum Thailanda sau Republica Dominicană, agenţiile de turism vin şi anul acesta cu oferte dintre cele mai variate şi discounturi pe măsură.

În fiecare an, între 60.000 şi 80.000 de persoane aleg să plece în vacanţa de Paşte fie că e vorba de o destinaţie internă, fie în afara ţării. Marea parte a turiştilor români aleg destinaţiile interne, turismul ecumenic fiind în topul preferinţelor.

Tarifele pentru sejururile pe meleaguri autohtone încep de la câteva milioane de lei şi pot ajunge, în funcţie de preferinţe, până la câteva sute de euro. De exemplu, un pachet de trei nopţi în localitatea Cavnic, situată în inima Maramureşului, costă 350 de lei, tarif care include şi cina festivă de Paşte.

În Poiana Braşov, un sejur cu trei nopţi de cazare începe de la 300 de lei, micul dejun şi masa tradiţională de Paşte fiind incluse.

De asemenea, o vacanţă de trei nopţi în Sighişora, la un hotel de patru stele costă, în perioada Paştelui, 430 de lei, cu mic dejun şi masa festivă incluse.

Dacă vreţi să petreceţi Sărbătorile de Paşte în Bucovina, o vacanţă de cinci nopţi cu mic dejun şi cina incluse, dar şi cu prânz festiv din ziua de Paşte, demonstraţie de încondeiere a ouălor şi plimbare cu caleaşca ajunge la 1.500 lei.

Bulgaria şi Grecia – ieftine şi uşor de ajuns

„Şi în acest an sunt mulţi români care optează pentru o vacanţă de Paşte în afara ţării. Ca variante ieftine continuă să fie în top destinaţiile «tradiţionale» Bulgaria şi Grecia, urmate de Turcia, iar datorită programelor de tip Senior se înregistrează o cerere destul de mare şi pentru Cipru”, declară Roxana Măntoiu, marketing manager al agenţiei de turism TravelBiz.

Pentru Bulgaria, preţurile încep de la 120 de lei pe noapte, iar dacă vorbim de un pachet complet (fără transport) tarifele pornesc de la 250 de lei de persoană pentru două sau trei nopţi de cazare la trei stele, cu demipensiune şi masa festivă de Paşte incluse.

În cazul unui sejur de patru4 nopţi la 4-5 stele, turiştii trebuie să plătească 600 lei, cu all inclusive şi masa festivă. La aceste tarife se mai pot aplica însă diverse discounturi (de fidelitate, de grup sau early booking).

Numărul mare de mănăstiri şi obiective religioase face din Grecia a doua variantă „clasică” pentru turiştii români care nu vor să rămână în ţară, dar care nu dispun de un buget ridicat. Complexul monahal Meteora este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Grecia.

Un circuit de opt zile costă circa 1.700 lei de persoană şi include opriri în Insula Egina şi la Meteora.

În Creta, o vacanţă de opt zile cu demipensiune costă 1.800 de lei la un hotel de patru stele. În plus, un sejur de şase zile cu autocarul la Atena începe de la 1.200 lei, cu micul dejun şi cina de Paşte incluse. „Doamnele şi domnişoarele care achiziţionează pachete de Paşte în luna martie beneficiază de o reducere suplimentară pentru destinaţiile Antalya, Rhodos, Creta şi Mallorca”, mai spune reprezentanta TravelBiz.

Paştele în Ţara Sfântă

Turiştii care vor să petreacă Paştele în Ierusalim trebuie să plătească 1.900 lei pentru un sejur de opt zile, cu bilet de avion şi transport intern incluse.

O vacanţă de cinci nopţi în Nazareth, cu demipensiune şi transport cu avionul inclus, costă 2.200 de lei.

Paşte exotic

În ceea ce priveşte destinaţiile scumpe, de lux, continuă să se ceară Thailanda, Emiratele Arabe (Dubai, în special), Maroc, precum şi Republica Dominicană. „Dacă pentru destinaţiile ieftine nu putem vorbi de mari variaţii de preţ faţă de anul trecut (pentru că pe aceste destinaţii deja se înregistraseră mari reduceri de preţuri pe fondul crizei, începând din 2009), destinaţiile de lux tind să devină din ce în ce mai accesibile”, explică agenţiile de turism.

Un exemplu foarte bun ar fi Dubaiul, unde preţurile pachetelor au scăzut sensibil faţă de anii trecuţi. Astfel, preţurile de Paşte încep acum de la aproximativ 3.200 lei de persoană, cu taxe de aeroport şi viză incluse. Scăderi de preţuri se pot observa şi în privinţa celorlalte destinaţii scumpe, datorate în principal ajustării preţurilor biletelor de avion, dar şi disponibilităţii crescute la negociere şi la ajustarea preţurilor a partenerilor locali din zonele respective. O vacanţă de 10 zile în Thailanda, cu transport inclus şi cazare la 4 stele, costă circa 4.000 lei, în timp ce un sejur de opt zile în Punta Cana (Republica Dominicană) ajunge la 5.000 lei.

Cele mai ieftine vacanţe

250 de lei – vacanţă de două-trei nopţi în Albena, Bulgaria
300 de lei – sejur de trei nopţi în Poiana Braşov
430 de lei – un pachet de trei nopţi la Sighişoara

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă