6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTrucuri pentru planificarea vacanțelor ieftine. Călătoriți mai mult în 2017

Trucuri pentru planificarea vacanțelor ieftine. Călătoriți mai mult în 2017

Când pasiunea e mai presus de orice, iar lucrurile materiale își pierd din valoare, experiențele își fac loc în viața noastră și creează o dependență numai bună să ne motiveze să călătorim mai mult. Iar când călătoriile ne consumă zilele de concediu și majoritatea resurselor financiare, ne gândim în fel și chip cum să le chibzuim mai bine, să ne ajungă pentru mai multe vacanțe.

Pentru vacanțe lungi și dese nu e nevoie să câștigați la Loto, ci doar să puneți călătoriile pe primul loc, să strângeți bani cu luni bune înainte și să vânați zilnic cele mai bune oferte la bilete de avion și cazare.

Organizarea cu succes a vacanțelor de tip „Do-It-Yourself“ se face strict pe baza experienței în călătorii.

De-a lungul timpului, am descoperit câteva trucuri pentru a putea pleca în călătorii mai des de două ori pe an.

Cel mai important e să fiți cu ochii în patru și să pro­fitați de ofertele la biletele de avion, dar și la cazare, să fiți flexibili la datele de rezervare – tariful poate fi mai mic dacă rezervați cu o zi după sau înainte de data pe care v-ați propus-o. Întotdeauna rezervările ieftine se fac cu câteva luni înainte, excepție făcând „lastminute“-urile sau „error fare“ – erori de taxare – care, însă, sunt foarte rare.

Destinații exotice cu bani puțini

Un alt secret al vacanțelor ieftine stă în combinațiile de zboruri: pentru un zbor către Insulele Canare, Fuerteventura sau Tenerife, vă puteți orienta mai întâi către zboruri din Milano, Madrid sau Bruxelles, unde aveți legături bune din România la cursele low-cost. O astfel de combinație de zboruri vă costă în jur de 100 de euro. Mai căutați o cazare decentă pentru câteva zile și v-ați organizat o vacanță în Insulele Canare cu nici 200 de euro.

O vacanță reușită se bazează în primul rând pe multe căutări și informații. De exemplu, e bine să știți că în Roma, în ultima duminică din lună, intrarea la Vatican e gratuită. Noi am găsit biletul de avion la 19 euro dus-întors, cazare la 30 de euro camera dublă, și iată cum a ieșit un mic
city-break de 49 de euro, cu zboruri și cazare două nopți în centrul Romei, bașca vi­zită gratis la Vatican.

Un alt exemplu de vacanță DIY este Marocul. Vă vine să credeți că, în ianuarie, patru nopți în Marrakech v-ar costa doar 125 de euro? E foarte simplu: căutați cele mai ieftine bilete din Milano către Marrakech, apoi găsiți legătura cu România. Al doilea pas este cazarea: pe motoarele de căutare precum Momondo sau Skyscanner o găsiți la cel mai mic tarif.

Obiective turistice gratuite

Pe lângă ponturile la zboruri și cazări, pe site-ul

www.aventurescu.ro găsiți și alte informații care vă ajută la organizarea vacanței, cum ar fi obiective turistice pe care le puteți vizita gratis, cât costă transportul și mâncarea, precum și poveștile experiențelor noastre personale în locurile respective.

Știați că în Londra puteți vedea o sumedenie de muzee fără taxe de intrare?

Parcă nu mai pare așa scump să călătoriți, nu?

Dacă de sărbătorile de iarnă nu ați apucat să plecați în nicio vacanță, mai aveți o șansă în luna
ianuarie.

Pe www.aventurescu.ro am strâns oferte în tot felul de destinații: Berlin, Budapesta, Bruges, Roma, Maroc și altele. Singura condiție este să vă faceți rezervările imediat ce apar vacanțele, pentru că tarifele cresc de la un minut la altul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă