11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialTopul statelor unde se practică în mod frecvent topless-ul și nudismul. Ce...

Topul statelor unde se practică în mod frecvent topless-ul și nudismul. Ce țară europeană este cea mai permisivă

Femeile din Spania practică cel mai frecvent 'topless-ul' și nudismul pe plajă, conform unui top realizat în opt țări ale lumii, citat într-un studiu publicat vineri de institutul de sondaj francez Ifop, relatează EFE citată de Agerpres.

Sondajul a fost realizat pe internet, în perioada 6 — 9 iunie în Italia, Spania, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, SUA și Canada pe un eșantion de 1.000 de femei cu vârsta de peste 18 ani din aceste țări.

Un procent de 49 % dintre femeile din Spania au declarat că și-au scos sutienul cel puțin o dată pe plajă, urmate de cele din Germania (41 %) și Olanda (35 %), potrivit acestui studiu realizat de site-ul pornografic francez PLAISX.

Spania ocupă primul loc și în ce privește femeile care au recunoscut că au practicat nudismul măcar o dată în viață (25 %), urmată de Germania (21 %) și Olanda (13 %).


Plaja fără sutien reprezintă de mulţi ani o obişnuinţă pentru România, fie că vorbim de litoral sau de ştrandurile din marile oraşe. Totuşi, în majoritatea ţărilor occidentale, expunerea sânilor pe plajă este o practică nepopulară sau chiar interzisă de lege.

 

Cele două țări nord-americane ocupă ultimele două locuri ale clasamentului, cu doar 11 % dintre femei care au recunoscut că au făcut 'topless' și 7 % în cazul celor care au practicat nudismul.

Această diferență față de femeile din Europa este 'logică', potrivit Ifop, și se datorează 'legislației mai restrictive' din Canada și SUA, unde 'goliciunea integrală tinde să fie asociată cu sexul'.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă