15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTOP: Care sunt ţările unde turiştii sunt de ZECI de ori mai...

TOP: Care sunt ţările unde turiştii sunt de ZECI de ori mai numeroşi decât localnicii

Cele mai nepopulate ţări din lume nu sunt şi cele mai inaccesibile. Dimpotrivă, unele sunt vizitate de către milioane de turişti în fiecare an, iar aglomeraţia sufocantă nu este cauzată de localnici.

Unii turişti se mândesc cu faptul că au mers pe cărări mai puţin bătute şi profită de orice ocazie pentru a vizita acele ţări sau regiuni ale lumii care nu apar pe aproape nici un ghid de călătorie. Însă există şi turişti care nu doresc să fie înconjuraţi de localnici şi de stilul lor de viaţă, ci vor să se relaxeze şi să intre în contact cu oamenii din toată lumea, dornici să viziteze unele dintre cele mai puţin populate ţări din lume. Acestea sunt ţările în care nu trăiesc nici măcar o sută de mii de oameni şi care sunt vizitate de turişti din toată lumea, conform publicaţiei Business Insider.

Lichtenstein. Populaţie: 36.476

Micul stat european se află mult mai aproape de România decât Dominica sau Insulele Marshall, aflate, la rândul lor, într-un top extins al celor mai nepopulate ţări din lume care sunt preferate, totuşi, de către turiştii din toată lumea. Femeile au obţinut dreptul la vot abia în 1984, şi cu mare dificultate, după ce abia 51,3% dintre bărbaţi au fost de acord cu această măsură revoluţionară în sistemul electoral. Însă locuitorii ţării se pot mândri cu a doua cea mai mică rată a şomajului din lume. Statul Lichtenstein este vizitat, anual, de aproximativ 53.000 de turişti (145% din numărul populaţiei).

Monaco. Populaţie: 36.371

Densitatea populaţiei în Monaco este una dintre cele mai ridicate din lume. Preţurile tuturor produselor şi serviciilor sunt incredibil de mari, iar micul stat european pare că „se adresează” doar celor cu dare de mână. Cel mai ciudat circuit de Formula 1 se află la Monaco, unde maşinile concurează prin oraş. Portul este ocupat de iahturi de lux, iar întregul oraş pare o adevărată expoziţie de maşini care valorează sute de mii de euro. Ţara este vizitată, anual, de aproximativ 295.000 de turişti (811% din populaţia ţării).

San Marino. Populaţie: 32.457

San Marino este una dintre cele mai bogate ţări, comparativ cu numărul populaţiei, şi este cea mai veche republică din lume. O plimbare pe străduţele înguste ale oraşului are un farmec aparte, iar cele trei turnuri din vârful muntelui trebuie neapărat vizitate. Priveliştea asupra Italiei este incredibilă. San Marino este vizitată, anual, de aproximativ 156.000 de turişti (481% din numărul populaţiei). În plus, conform publicaţiei Business Insider, proprietarul singurului club de noapte din oraş v-ar putea oferi un tricou şi v-ar putea conduce personal acasă, dacă refuzaţi să părăsiţi localul la ora închiderii.

Palau. Populaţie: 20.770

Cel mai mare angajator al ţării este Guvernul, iar economia statului se bazează pe ajutorul financiar american. Palau este perfectă pentru scufundări, iar peisajele sunt fascinante. Insula este legată prin zboruri directe de Tokyo, Seoul, Taipei, Manila sau Hong Kong. În Palau ajung, anual, 109.000 de turişti (525% din numărul populaţiei).

Tuvalu. Populaţie: 11.264

Tuvalu este o ţară insulară din Polinezia, aflată la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia. Izolarea extremă o face incredibil de neatractivă pentru turişti, iar singura companie aeriană care efectuează zboruri către şi dinspre Tuvalu şi Kiribati este Air Pacific (via Fiji). Un motiv pentru a vizita Tuvalu este dat de faptul că aceasta va fi prima ţară din lume care va dispărea în cazul în care nivelul apelor va continua să crească. Guvernul ia în considerare opţiunea de a cumpăra teritorii în altă parte pentru ca cetăţenii ţării să aibă unde să se mute. Doar 1.100 de turişti vizitează, anual, Tuvalu.

Nauru. Populaţie: 9.945 de locuitori

În Nauru au ajuns doar 200 de turişti în 2011. Asta înseamnă aproximativ un turist la două zile. Mica republică din Pacific are o suprafaţă de doar 21 de km pătraţi. Pentru a ajunge acolo, aveţi nevoie de o viză, însă ambasadele statului Nauru sunt, în mod evident, incredibil de rare. Cei 10.000 de locuitori trăiesc într-o altă dimensiune. Viaţa de noapte lipseşte cu desăvârşire, locurile de muncă sunt aproape inexistente, iar pe insulă se află două hoteluri: unul pe plajă şi celălalt în oraş. Conform garfors.com, există un Internet Cafe vizavi de secţia de poliţie, astfel încât veţi putea updata statusurile pe Facebook, iar prietenii voştri vor putea afla că aţi vizitat o ţară de care n-a auzit nimeni.

Vatican. Populaţie: 793

Statul Vatican, de doar 0,44 km pătraţi, este vizitat, anual, de peste cinci milioane de turişti. În Vatican nu veţi găsi baruri şi cluburi de noapte. Pentru asta există Roma înconjurătoare. Bazilica Sf. Petru şi Muzeul Vatican sunt principalele atracţii turistice ale celui mai mic stat din lume.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna august:

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă