8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPortugalia, coasta de vest a Europei

Portugalia, coasta de vest a Europei

Portugalia este una dintre destinaţiile de vară unde posibilităţile de a te relaxa sunt dintre cele mai variate. Turiştii care aleg să meargă vara în această ţară pot opta fie pentru aglomeraţia staţiunilor de pe litoral, fie pentru cartierele medievale ale oraşelor istorice precum Lisabona, Porto sau Braga.

De asemenea, Portugalia este una dintre primele destinaţii pentru golf din Europa, dar şi pentru alte competiţii precum cele de pescuit, călărit şi surfing. Alte experienţe pe care nu trebuie să le ratezi sunt târgurile, unde tradiţia şi muzica populară s-au păstrat de secole, vinurile porto sau cinele cu produse din peşte. În această vară, un circuit de 10 nopţi care să conţină cele mai importante locuri turistice din Portugalia (Lisabona – Porto – Coimbra – Fatima – Evora – Albufeira) costă 875 de euro, în timp ce unul de 7 nopţi porneşte de la 655 euro.

Lisabona

Situat pe ţărmul nordic al Fluviului Tejo, în apropiere a Oceanului Atlantic, oraşul a valorificat din plin această poziţie geografică de excepţie, devenind, în perioada marilor descoperiri geografice, unul dintre cele mai mari porturi comerciale ale lumii şi capitala unuia dintre cele mai importante imperii coloniale.

Sufletul oraşului este „Baixa” sau „Oraşul de Jos”, zonă unde se află Castelul Sao Jorge şi Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier este Alfama, aproape de Râul Tejo.

Porto

Porto este al doilea oraş ca mărime şi importanţă din Portugalia. Unul dintre produsele portugheze cele mai apreciate în toată lumea este vinul de Porto. Numele său vine de la faptul că stătea închis în pivniţele din oraşul-soră al Porto-ului, Vila Nova de Gaia, situat peste râu de Porto. Arhitectul italian Nasoni a desenat un turn care a fost construit în zonele centrale ale oraşului, devenind pictograma sa: Torre dos Clerigos.

Algarve

Supranumită „Pământul Eternei Primăveri”, zona Algarve este o destinaţie preferată de turişti pentru plajele curate, apele nepoluate şi clima plăcută în orice anotimp.

Iubitorii naturii se pot delecta în Rezervaţia Laguna Ria Formosa sau pot cutreiera cele peste 30 de trasee din Munţii Serra de Monchique. Terenurile de golf din zonă sunt o atracţie irezistibilă tot timpul anului, iar datorită climei blânde din timpul iernii sezonul este ideal pentru jucătorii de golf.

Braga

Braga este un oraş în nord-vestul Portugaliei, la 50 km nord de Porto, situat în depresiunea dintre râurile Cavado şi Este. Dacă ajungeţi aici puteţi vizita Casa dos Crivos, Biserica Santa Cruz, Catedrala Se, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Grădina Botanică Santa Barbara, Staircase, Mănăstirea Tibaes, Pontele de Lima sau Viana do Castelo.

Estoril

Situată în extrema vestică a Europei, Estoril este o combinaţie de deal şi litoral. Cu clima excelentă, considerată cea mai bună din Europa, cu un peisaj unic şi vestigii culturale valoroase a atras vizitatori de secole. Hotelurile luxoase, posibilităţile variate de practicare a sportului, centrele comerciale, casinourile, restaurantele şi barurile, oferă relaxare şi bună dispoziţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă