Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poezia devine monedă de schimb pentru cafea

Poezia devine, în data de 21 martie, monedă de schimb pentru cafea, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2016 - 17:54

Poezia devine, în data de 21 martie, monedă de schimb pentru cafea, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei. 

Evenimentul “Plătește cu poezie” a ajuns la cea de-a 4-a ediție și va avea loc anul acesta în peste 200 de cafenele din toată țara. Astfel, pe 21 martie, iubitorii de cafea și poezie pot scrie câteva versuri pentru a primi o ceașcă de cafea Julius Meinl gratis. Lista cafenelelor unde va avea loc evenimentul o puteți găsi aici

Campania “Plătește cu poezie” se desfășoară la nivel global în peste 1300 de cafenele din 30 de țări. Ambasadorul internațional al evenimentului este Robert Montgomery, artistul cunoscut ca fiind “Banksy al cuvintelor”. 

“Îmi place cum “Plătește cu poezie” ne face să căutam în buzunarul libertății, în care banii sunt înlocuiți de versuri. În loc să folosească bancnote sau un card, oamenii pot da o altă valoare poeziei și o pot folosi ca o metodă alternativă de plată. Cred că majoritatea oamenilor scriu versuri în adolescență și uită de acest hobby la maturitate. Cu această inițiativă îi încurajăm pe toți să se reconecteze la vocea poetică interioară”, spune Robert despre eveniment.

Robert Montgomery va folosi miile de poezii scrise de mână cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei pentru a crea o nouă operă de artă care își propune să demonstreze puterea poeziei.

Ziua Internaţională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO, în 1999, la Paris şi de atunci această zi are rolul de a sprijini poezia şi a întări legătura dintre poezie şi alte forme de artă – teatrul, dansul, muzica, pictura.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...