13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOferte pentru Grecia mai ieftine cu 50%

Oferte pentru Grecia mai ieftine cu 50%

Căutaţi oferte în agenţiile mai mici, care sunt mai flexibile şi mai înţelegătoare cu buzunarele clienţilor.

Anunţul operatorilor din turism privind ieftinirea vacanţelor în Grecia nu putea decât să ne umple de bucurie şi, optimişti, am plecat într-un periplu prin agenţii pentru a descoperi cea mai tentantă ofertă pentru o vacanţă plătită cu un salariu de criză. La început am fost mai ghinionişti şi nu am găsit reduceri spectaculoase, dar am încercat şi în agenţiile mici, care au fost mai ofertante. Adâncirea crizei şi protestele din Grecia au facilitat agenţiilor de turism româneşti renegocierea contractelor, şi asta, după ce hotelierii eleni anunţaseră majorări ale tarifelor cu 5-10% pentru a-şi acoperi taxele către stat.

Luna mai, plină de oportunităţi

Am intrat în prima agenţie care ne-a ieşit în cale, pentru a începe căutarea unui loc care să corespundă aşteptărilor noastre. După ce se convinge că vrem să profităm de situaţia din Grecia şi nu dorim o altă destinaţie, angajata agenţiei Wintravel zice cinstit că nu ştie nimic despre renegocierea tarifelor şi că e mulţumită că a reuşit să păstreze ofertele la nivelul celor de anul trecut. „Este doar o strategie de marketing pentru a îndrepta atenţia potenţialilor clienţi către  această destinaţie, în speranţa că, din zece clienţi intraţi pe uşă, agentul de turism îi va convinge pe şapte dintre ei să cumpere un pachet de vacanţă aici. Şi, pentru mulţi dintre ei, chiar va părea că au făcut o afacere, mai ales dacă aceştia au fost mai mult prin Turcia, unde este mai scump.

Putem să propunem şi oferte speciale, de tip last minute (n.r. – ultimul minut), care, într-adevăr, pot fi foarte avantajoase, dar sunt pentru cei care pot pleca în mai”, ne explică reprezentanta agenţiei de turism. Cam acelaşi lucru îl constatăm şi la Eximtur. „Nu văd de ce ar ieftini hotelierii greci tarifele, dacă au turişti?! Până acum sunt doar câteva hoteluri, pe diverse destinaţii din Grecia, cu care am putut conveni să lansăm oferte speciale pentru început de sezon, dar nu putem vorbi despre o ieftinire generală, ci mai curând de o tatonare a pieţei de către greci. Dacă turiştii vin, nu vor mai ieftini tarifele”, ne-a spus angajatul Eximtur.

Economii la cazare

Nici la Paralela 45 nu am avut mai mult succes. După ce ni s-a explicat că nu s-a primit nici o indicaţie de reducere a tarifelor pentru Grecia, în afara ofertelor speciale pe care le face orice agenţie pe ultima sută de metri. Iar la agenţia vecină, Omnia Turism, ni se explică şi mai clar că partenerii greci ar face reduceri cu maximum 15-20 de euro la cazare, dar că o vacanţă implică mai multe costuri, precum masa, transportul sau excursiile opţionale, unde tarifele rămân aceleaşi (asta, după ce ni se suflă încet că transportatorii sunt cei mai disperaţi, pentru că pleacă cu autocarele goale).

Toate acestea nu înseamnă însă că trebuie să renunţaţi. Ca peste tot, sunt agenţii mai mici, mai flexibile, care se mişcă mai repede şi sunt şi mai înţelegătoare cu limitările pe care le suferă buzunarele noastre în aceste zile. Astfel, la Terrashop (magazinul-de-vacanţe.ro) oferta a suferit deja schimbări, iar pachetele turistice care se vindeau vara trecută cu 190-220 de euro acum se dau cu 150-190 de euro, pentru destinaţii precum Paralia Katerini, Halkidiki sau Insula Thassos.

S-au ieftinit excursiile cu autocarul

Mai mult, au apărut din nou, cel puţin pentru plecările din lunile mai şi iunie, ofertele-şoc de tip „plăteşte unul şi merg doi”. Este adevărat, acestea se aplică la excursiile cu autocarul, dar sunt în listă şi hoteluri de patru stele, cum ar fi Hotel Amphiopolis din Limenas, capitala Insulei Thassos, unde două persoane pot ajunge cu 199 de euro, în luna mai şi pentru prima plecare din iunie, sau cu 239-269 euro până la sfârşitul primei luni de vară (cazare, transport şi mic-dejun).  Cei care preferă o vacanţă chiar pe plajă pot opta pentru un hotel nou de trei stele din Gerakini, pe Braţul Sithonia, unde două persoane vor plăti între 239 şi 299 euro pentru transport, cazare şi demipensiune, valabil însă doar în iunie. Trebuie să vă înarmaţi cu răbdare şi să mergeţi direct la agenţie pentru a vedea aceste oferte, pentru că ele nu vor apărea pe site. „Nu avem timp să le postăm, e posibil să le epuizăm în două-trei zile, după care primim altele”, ne-a explicat agenta de turism.

Şi Maximum Tour ne oferă reduceri de 20-40%, tot sub formă de oferte speciale pentru destinaţii precum Riviera Olimpului, Hal-kidiki, Corfu sau Zakynthos, şi tot last minute – merg doi, plăteşte unul – pentru perioade apropiate datei emiterii ofertei. „De asemenea, a fost prelungită perioada Early booking, prin care se acordă reduceri de până la 15% pentru rezervarea şi achitarea integrală a pachetului de vacanţă până la 31.05.2010″, după cum a declarat Mura Năstase, reprezentanta companiei de turism. Agenţia Christian Tour merge cu aceste oferte „pentru doi” chiar şi pentru plecări la începutul lunii iulie, când un sejur la o vilă pe riviera Olimpului, la Paralia Katerini sau Olympic Beach, fără masă însă, costă 159 de euro. „În aceste cazuri vorbim practic de o reducere de 50% din preţul afişat şi ne aşteptăm ca numărul hotelurilor din această listă să mai crească”, ne-a declarat agenta de turism de aici.

Un sejur plătit, două cadou

Reducerile pot fi mai spectaculoase dacă luăm în considerare ofertele agenţiei Europa Travel: la două sejururi cumpărate pentru luna iunie în Grecia – Thassos, Asprovalta, Paralia, Olympic Beach, Corfu (şi Turcia – Kusadaşi) se acordă unul gratis, oricând în cursul sezonului de vară 2010; pentru un sejur achiziţionat pentru iunie se acordă alte două sejururi gratuite în octombrie (pe aceleaşi destinaţii) sau pentru un sejur cu avionul în Creta, Corfu, Santorini, Kos, Rodhos sau Zakynthos se primeşte un sejur cu autocarul în celelalte cinci destinaţii, oricând în sezonul de vară. Sunt totuşi luate în calcul doar câteva hoteluri pentru fiecare destinaţie. Nimeni nu îndrăzneşte să facă estimări dincolo de iunie. Şi asta, pentru că hotelierii greci stau în aşteptare şi vor mai tăia în continuare din tarife numai dacă nu vor avea încotro. 

 

 

Oferte încă în vigoare pe piaţă

 Early Booking – reduceri până la 20% din tarifele standard

 Plăteşte unul şi merg doi

 Plăteşti un sejur şi primeşti două gratis în octombrie

 Plăteşti un sejur cu avionul şi primeşti unul cu autocarul oricând în sezon

Plăteşte unul şi merg doi (autocar)

 Halkidiki: 199 euro – H. Mare Blu 3* HB (21.05 – Gerakini)

 Thassos: 199 euro – H. Amfipolis 4* BB (26.05 – Limenas)

 Corfu: 299 euro – H. Akrotieri 4* HB (30.05 – Paleokastritsa)

 Nei Pori: 109 euro – V. Mariana (28.05 şi 4.06)

Plăteşti un sejur şi primeşti două gratis în octombrie (autocar)

 Thassos: de la 75 euro+299 lei – H. Asteria, fară masă (1.06 – Limenaria)

 Corfu: de la 119 euro+299 lei – H. Marie HB (2.06 – Acharavi)

 Paralia Katerini: de la 69 euro+299 lei – H. Helios 2*, fără masă (din 3.06)

Sejur avion

 Creta: 159 euro/pers. (fără taxe) – H. Anna 2* BB (3.06 – Hersonissos)

 Rhodos: 149 euro/pers. (fără taxe) – H. Hercules 2*, fără masă (iunie – Faliraki)

 Santorini: 199 euro/pers. (fără taxe) – H. Astro 3* BB (31.05 – Kamari)

Sursa: Agenţiile de turism

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă