18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialMotive ca să locuiești în Râșnov

Motive ca să locuiești în Râșnov

Dacă te-ai săturat de viața într-un oraș aglomerat și vrei să-ți vinzi apartamentul ca să-ți cumperi o casă undeva la munte, atunci zona județului Brașov este ideală pentru tine. Și dacă vorbim de județul Brașov, Cetatea Râșnov este unul dintre locurile de pelerinaj ale turiștilor pe timp de vară și locul de relaxare și recreere în restul anotimpurilor.

Cetatea Râşnov este de origine medievală şi datează de la finalul secolului XIV. Clădirea care n-a fost cucerită niciodată a fost construită peste locul în care se afla cetatea dacică Cumidava. La construcţia iniţială, numită Cetatea de jos, s-au adăugat în timp peste 80 de locuinţe, ce au format Cetatea de sus, devenind astfel o cetate locuită şi un spaţiu de tip semiurban, ce includea şi o şcoală, o fântână şi o capelă.

Cetatea Râşnov şi-a pierdut în timp rolul militar activ, acela de a proteja şi a supraveghea graniţele Transilvaniei. Din secolul 18, locuitorii s-au retras în vatra actuală a localităţii Râşnov, cetatea şi fortificaţiile sale rămânând părăsite în ruină.

Dacă vrei să te muți în Râșnov, există câteva zone căutate de agențiile imobiliare precum: Primaverii, Glajerie, Cheia, gara sau imediatele imprejurimi. Despre piața imobiliară din Râșnov găsești informații relevante și în publicațiile de anunturi imobiliare Brasov pentru că există clienți care să lase orașul și agitația pentru liniștea de aici.

De ce Râșnov?

Zona Râșnovului este un centru turistic recunoscut. Dacă în secolele XV- XVIII era un important centru comercial și principal nod negustoresc, astăzi, datorită apropierii de zone precum Bran, Predeal și Poiana Brasov, are un potențial turistic excelent. În plus aici găsești sute de anunțuri de tipul case de vanzare Rasnov pentru că zona are un dinamism imobiliar mai bun decât alte orașe mari. Zona Rasnovului se află în plină dezvoltare odată cu deschiderea aeroportului din Ghimbav.

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă