16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMaria Buza Patrascu: "Am redescoperit muzica populara, cea mai frumoasa muzica"

Maria Buza Patrascu: “Am redescoperit muzica populara, cea mai frumoasa muzica”

Este o actrita speciala. A interpretat mai multe roluri pe scena Nationalului bucurestean, cocheteaza cu succes cu teatrul independent si este admirata pentru aparitiile sale in emisiunile de divertisment, unde imbina umorul cu interpretarea unui bogat repertoriu muzical.

Isi dramuieste timpul intre diverse televiziuni, in special cea publica, unde este prezenta la emisiunea "O data in viata", si scena Teatrului National, unde repeta sub regia lui Felix Alexa pentru spectacolul "Sinucigasul" de Nikolai Erdman.

De unde vine aceasta energie? Ce trasaturi credeti ca va definesc?

Maria Buza: Luna aceasta implinesc 40 de ani. Ma mandresc cu varsta mea, de aceea strig in gura mare:  Am imbatranit si ma simt mai tanara ca niciodata. Imi doresc sa fiu pe scena in fata camerelor de filmat si oriunde imi este locul. Cred ca energia exista dintr-un soi de vointa de a face ceva pentru fiinta ta, pentru menirea ta. De aceea, daca-ti doresti o familie, un sot iubitor, un copil adorabil, ti se va implini. Daca-ti doresti prieteni adevarati, cauta-i! Eu i-am gasit. Imi iubesc prietenii. Sunt un om foarte sincer. Sinceritatea este daunatoare uneori pentru ceilalti, dar sanatoasa pentru tine.

Cum ati ajuns la muzica? Muzica este un hobby, sau a depasit acest aspect, avand in vedere ca s-a concretizat deja in doua albume de succes? Mai aveti proiecte in aceasta zona? De ce  acest gen de muzica? Ce va atrage spre el?

M.B.: Muzica este mai mult decat un hobby pentru mine, cantecul si puterea de a canta mi-au adus implinirea ca actor. Am urcat prima data pe scena Teatrului National si-am debutat intr-un spectacol interpretand rolul unui personaj dramatic cu partituri muzicale, si lucrurile au mers mai departe, spre norocul meu. Am redescoperit muzica populara, cea mai frumoasa muzica, si ma straduiesc sa-i pastrez valoarea autentica creandu-mi un stil propriu. Anul 2009 sper sa fie un an in care sa reusesc sa duc la bun sfarsit ceea ce mi-am propus de ceva timp incoace. Un al­bum muzical in care sa ilustrez cele mai indragite melodii populare cantate de-a lungul timpului de marii nostri artisti ai genului.

Sunteti pe val, cum se spune, aveti succes, sunteti cunoscuta si iubita de public, sunteti o vedeta. Ce simtiti acum, cand toate acestea s-au intamplat? Se schimba cu ceva raportul dintre modestie si mandrie, dintre luciditate si orgoliu?

M.B.: Nu stiu daca sunt vedeta, cum spuneti dumneavoastra, sunt doar un om ca toti oamenii care se bucura de admiratia unora. Nu simt ca s-a schimbat ceva in raport cu ceilalti si cu mandrie spun ca sunt un om modest si cu luciditate recunosc ca toate astea trebuie aparate cu un pic de… orgoliu!

Ce proiecte aveti in derulare?

M.B.: In aceasta stagi­une sunt bucuroasa sa fac parte din distributia spectacolului "Sinucigasul" de Nikolai Erdman in regia lui Felix Alexa. Va fi un spectacol foarte frumos si sper sa va invit la premiera cat mai curand.

Exista tendinta ca divertismentul sa mizeze pe aspecte facile, vulgare. Ce parere aveti?

M.B.: Asa este, divertismentul tinde sa mizeze pe aspecte facile si vulgare, dar din fericire publicul usor, usor a in­ce­put sa faca diferenta intre profesionisti si amatori.

De ce nici un rol pana acum in film?

M.B.: Nu stiu sa va raspund la intrebarea asta, dar cred ca nu e timpul pierdut si imi doresc sa se-ntample odata si-odata. Si daca n-o fi sa fie ma duc si bat la portile cinematografiei romanesti si-i intreb: Hei, de mine ati uitat?!

Cum arata viata de familie?

M.B.: Pentru mine fami­lia este locul unde ma cuibaresc si locul unde mi-e cald si bine. Atunci cand am timp liber imi place sa plec in vacanta cu familia, fie ea chiar si de-o zi. In goana asta nebuna, timpul liber a devenit un lucru pretios.

Carte de vizita
Nume: Maria Buza Patrascu
Activitate: Pe scena Teatrului National
"I.L. Caragiale" s-a remarcat in: "O batista in Dunare", "Naluca", "Boabe de roua pe frunza de lotus in bataia lunii", "Cadavrul viu" si "Burghezul gentilom".
La Teatrul Luni de la Green Hours joaca in "Sta sa ploua", iar la Circul Globus dupa "Micul Paris", invita publicul la spectacolul "D’ale Bibicilor lui Caragiale". A fost membra a grupului umoristic "Voua" pana in anul 2000.
A scos doua albume muzicale: "Piatra, piatra" si "Fluturi galbeni".
Profesie: Actrita si interpreta de folclor.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă