8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Austria estivală: De la plaje, căţărat şi rafting, la schi, gheţari...

FOTO Austria estivală: De la plaje, căţărat şi rafting, la schi, gheţari şi săniuş

Austria este cunoscută în rândul turiştilor români ca o excelentă destinaţie pentru sezonul rece, însă austiecii au multe de oferit şi pe perioada verii. România liberă vă propune astăzi câteva locuri din Austria care concurează cu destinaţii estivale tradiţionale atât din punct de vedere al preţurilor cât şi al diversităţii activităţilor care poţi fi întreprinse.

 

Mostviertel – Marele Canyon al Austriei, rafting şi aventură

Mostviertel este regiunea tentaţiilor din Austria Inferioară. Este o zonă a deliciilor, situată între Dunăre şi muntele Otscher. Contrastul fermecător dintre zonele domoale şi roditoare dinspre nord şi lumea alpină sălbatică, dar romantică dinspre sud, invită la expediţii variate, la aventuri montane şi vacanţe plăcute în familie.

Regiunea fascinează prin istoria bogată şi povestirile amuzante, comorile artistice, contrastele peisajelor sau nenumăratele delicii culinare.

Minunile sălbăticiei din această regiune pot fi savurate şi anul acesta gratuit de oaspeţii celor 78 de unităţi hoteliere şi pensiuni incluse în proiectul „Wilde Wunder-Gastgeber”.

Cardul Wilde Wunder este biletul gratuit de acces la 39 de atracţii şi programe precum numeroase excursii, călătorii cu instalaţiile de cablu, programare de aventură în jurul munţilor Otscher, Hochkar, Gemeindealpe şi a zonei Mariazell.

Noutăţile din acest an ale acestui card sunt parcul natural Buchenberg care dispune şi de un parc de căţărare, muzeul veselei din Wilhelmsburg – pentru cei interesaţi de porţelanul de Lilien, muzeul ceramicii, muzeul etnografic Mariazell sau ştrandul pentru orice vreme.

În Gostling aveţi posibilitatea ca în 3 ore să deveniţi detectiv sau să luaţi parte la o drumeţie nocturnă de 2 ore. În Annaberg noutatea o reprezintă o plimbare cu făcliile. Puteţi să trageţi cu arcul în parcul sportiv Bogensport din Salzatal.

La fermele de familie din Mostviertel turiştii, în special copiii, pot să îşi aleagă un animăluţ pe care să îl îngrijească pe toată perioada sejurului.

Pentru 59 de euro de persoană oaspeţii pot beneficia de 2 nopţi de cazare în cameră familială într-o fermă de 3 sau 4 margarete şi un mic dejun tradiţional. Copii până la 2 ani beneficiază de gratuitate, cei între 3-11 ani au reducere de 50%, iar cei între 12-14 ani  -30%. Valabilitatea ofertei este în intervalul 28 mai – 26 octombrie 2011 şi se pot rezerva direct de la Oficiul de turism al regiunii Mostviertel.

Otscheergraben – „Marele Canyon” al Austriei. De secole, pâraiele au sculptat aici chei adânci sub formă de canion . Un pachet care include 2 nopţi de cazare cu demipensiune, drumetie şi ghid, călătorie cu trenul prin Mariazellerbahn, gustrare la cabană pe muntele Tirolerkogel şi hartă pentru drumeţii „Lust aufs Wandern” costă 104 euro în perioada mai – octombrie 2011.

Cei care vor să descopere şi să încerce numeroasele minuni din munţii acestei regiuni pot cumpăra, cu sume cuprinde între 59 (într-o fermă) şi 97 de euro (la un hotel de 3 sau 4 stele) un pachet de 2 nopţi care include cazare şi mic dejun, dar şi cardul Wilde Wunder. Ofertă este valabilă în perioada mai-septembrie 2011.

În regiunea Hochkar Gostling puteţi experimenta sporturi acvatice: rafting pe râul Salza şi defileul Gesause.

Şi bicicliştii vor fi satisfăcuţi în Mostviertel unde îi aşteaptă 68 de piste cu diferite grade de dificultate. Cu 220 de euro puteţi achiziţiona 2 nopţi de cazare cu mic dejun, 1 băutură de întâmpinare, 1 cină tradiţională, 1 seară de grătar „all you can eat”, 2 tururi de rafting, bicicletă mountain bike pentru 1 zi şi folosirea zidului pentru căţărări. Oferta este valabilă în perioada mai – 15 octombrie 2011.

Zell am See-Kaprun: De pe plajă, la gheţar

Regiunea Zell am See-Kaprun adăposteşte 138 de kilometri de pârtii care beneficiază de 153 de telecabine.

În aceste condiţii, în luna iulie, turiştii pasionaţi de schi, pot practica acest sport în staţiunea gheţarului Kitzsteinhorn, care se află la o altitudine de 3.029 de metri şi unde se poate schia tot timpul anului.

Dacă la peste 3.000 de metri schiul şi săniuşul sunt la mare căutare, mai jos, la circa 700 de metri altitudine, plajele din jurul lacului Zeller sunt pline de turişti.

Pentru a mări numărul de turişti care vizitează în această vară regiunea, austriecii au inclus, în tariful de cazare, accesul la telecabine, piscine sau muzee.

În perioada 15 mai – 15 octombrie circa 130 de unităţi de cazare din zonă oferă acest card în tariful de cazare. De la accesul la telecabine, la transport sau acces la piscine, turiştii beneficiază de peste 20 de gratuităţi.

Milstatter See : Scufundări, golf şi căţărat

Millstatter See este situat în partea sudică a Austriei – în zona Carintia, la aproximativ 80 kilometrii de Klagenfurt şi aproape de graniţă cu Italia. Un punct de atracţie îl reprezintă lacul Millstatter – bijuteria Carintiei.

Printre atracţiile turistice din Millstatter See se număra muzeul-mină de granat – Granatium, castelul Sommeregg, muzeul Bonsailor – grădină în stil japonez sau castelul Porcia din Spittal. La Granatium, vizitatorii au posibilitatea să-şi extragă propriile pietre preţioase direct din masivul minei.

În perioada verii, turiştii au diverse opţiuni în această zonă: de la căţărat la o partidă de golf, de la scufundări la o plimbare cu bicicletă sau de la o plimbare cu barca la o cină pe malul lacului.

În jurul lacului Milstatter există şi 10 locuri de camping. Circa 30% dintre turiştii care vin vară preferă campingul.

 

 

 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă