21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialElectric Castle se mută de Ziua Franței

Electric Castle se mută de Ziua Franței

Unul dintre cele mai apreciate festivaluri din Europa, Elec­tric Castle, își va schimba perioada de des­fă­șurare, după ce ediția din acest an a fost marcată de ploile puternice care au căzut în luna iunie. În 2016, Electric Castle (EC) va începe chiar de Ziua Franței, după cum a declarat PR managerul festivalului, Andi Vanca.

„Festivalul se va desfășura între 14-17 iulie. A fost o decizie luată de echipa EC după ce foarte mulți fani ne-au cerut asta. În iulie, sesiunea se termină, iar șansele de a ploua scad simțitor”, a spus Andi Vanca. El adaugă că momentele grele ale festivalului, în care ploaia transformase curtea castelului Banffy din Bonțida, locul unde este organizat festivalul, într-o adevărată mlaștină, au întărit comunitatea celor care apreciază Electric Castle.

”Oamenii au venit acolo doar să trăiască experiența EC, iar ploaia ne-a oferit o media­tizare mare. Trebuie să recunosc că și modalitatea în care presa a transmis mesa­jul evenimentului a fost o surpriză extrem de plăcută, «Deși e ploaie, la EC lumea se distrează»”, a spus Andi Vanca. El a adăugat că, pe lângă schimbarea datei, vor exista și alte modificări în structura festivalului. ”În primul rând, mai apare o scenă, iar zonele de camping vor fi mai numeroase, pentru noi confortul celor prezenți fiind important. De asemenea, vom avea parte de mai multe activități pe timpul zilei. La îmbunătățirea experienței EC se lucrează zi de zi, timp de un an, practic de a doua zi de când încheiem festivalul anterior. Avem o listă de artiști pe care îi dorim, iar în zilele acestea am început discuțiile pentru line-up-ul de anul viitor. Cu siguranță, vom avea un line-up cu artiști mari și așteptați de public. Pe lângă festival, vom avea 10 petreceri de promovare în Iași, Cluj, București și Timișoara, în martie organizăm a doua ediție a Electric City în Cluj, iar acum, în septembrie, vom fi parteneri ai celui mai vechi festival in aer liber din România, Delahoya. Am decis să ne implicăm pentru că este un festival care a fost neglijat în ultimii ani și merită salvat. Anul acesta, ne vom implica la nivel de comunicare și sprijin logistic, iar în 2016 susținerea noastră va fi 100%!”, a adăugat Andi Vanca.

Reprezentantul Electric Castle a adăugat că, în ciuda schimbărilor, spiritul festi­valului va rămâne același. ”Sloganul de anul viitor rămâne «We are the people», pentru că anul acesta, alături de fani, am demonstrat încă o dată că EC este despre oameni și pentru oameni, o experiență pe care toți participanții la festival o trăiesc și vrem ca totul să fie în continuare pentru și despre fani”, a spus Andi Vanca. El a afirmat că și ediția de anul viitor va permite promovarea DJ-ilor români.

”Întotdeauna când am proiectat line-up-ul ne-am gândit să fie artiști cunoscuți, dar am luat în considerare și artiști talentați, dar mai puțin cunoscuți, în special artiști și DJ-i români. Și în 2016 vom pregăti ceva pentru artiști autohtoni, pentru că o parte importantă a comunității EC sunt muzicienii și DJ-ii din România”, a spus Andi Vanca, citat de Dispersie. Reprezentantul organizatorilor spun că anul viitor va exista o creștere a numărului de spectatori. ”Prezența de anul viitor va trece de 100.000 de «electrici». dintre care foarte mulți străini”, a spus Andi Vanca. În acest an, la Electric Castle au fost 97.000 de spectatori, în 2014 au fost 79.000 de spectatori, iar în 2013, la prima ediție, festivalul clujean a strâns 32.000 de spectatori.

Responsabilitate socială

Și în ediția de anul viitor, organizatorii Electric Castle spun că vor continua acțiunile de responsabilitate socială. ”În fiecare an, donăm o sumă de bani către Transilvania Trust, cei care administrează castelul. Anul trecut, s-au refăcut căile de acces și s-a podit interiorul castelului, iar anul acesta se vor face multe lucrări de restaurare în zona fostelor grajduri și a clădirilor adiacente. Anul viitor, vrem să protejăm curtea castelului Banffy și ne gândim la soluții de protejare a ga­zonului”, mai spune Andi Vanca. 

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă