18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce să mergem vara în Austria?

De ce să mergem vara în Austria?

De la plaje însorite pe malurile lacurilor sau rafting până la căţărat, schi ori săniuş sunt câteva dintre activităţile cu care „Austria estivală” îşi răsfaţă turiştii.

 

Imaginaţi-vă cum este ca, în decurs de o oră să schimbi costumul de baie cu o pereche de clăpari. Ei bine, în Austria imaginaţia devine realitate. România liberă vă propune astăzi câteva locuri austriece care concurează cu destinaţii estivale tradiţionale atât din punct de vedere al preţurilor, cât şi al diversităţii activităţilor care pot fi întreprinse.

„Marele Canion” al Austriei, rafting şi aventură

Mostviertel este regiunea tentaţiilor din Austria Inferioară. Este o zonă a deliciilor, situată între Dunăre şi Muntele Otscher. Contrastul fermecător dintre zonele domoale şi roditoare dinspre nord şi lumea alpină sălbatică, dar romantică, dinspre sud invită la expediţii variate, la aventuri montane şi vacanţe plăcute în familie.

Minunile sălbăticiei din această regiune pot fi savurate şi anul acesta gratuit de oaspeţii celor 78 de unităţi hoteliere şi pensiuni incluse în proiectul „Wilde Wunder-Gastgeber”.

Cardul Wilde Wunder este biletul gratuit de acces la 39 de atracţii şi programe, precum numeroase excursii, călătorii cu instalaţiile de cablu, programare de aventură în jurul munţilor Otscher, Hochkar, Gemeindealpe şi a zonei Mariazell.

În Gostling aveţi posibilitatea ca în trei ore să deveniţi detectiv sau să luaţi parte la o drumeţie nocturnă de două ore. În Annaberg noutatea o reprezintă o plimbare cu făcliile. Puteţi să trageţi cu arcul în parcul sportiv Bogensport din Salzatal.

La fermele de familie din Mostviertel turiştii, în special copiii, pot să îşi aleagă un animăluţ pe care să îl îngrijească pe toată perioada sejurului.

Pentru 59 de euro de persoană oaspeţii pot beneficia de două nopţi de cazare în cameră familială într-o fermă de 3 sau 4 margarete şi un mic dejun tradi¬ţional. Copiii până la 2 ani beneficiază de gratuitate, cei între 3-11 ani au reducere de 50%, iar cei între 12-14 ani-30%. Valabilitatea ofertei este în intervalul 28 mai -26 octombrie 2011 şi se pot rezerva direct de la Oficiul de turism al regiunii Mostviertel.

Otscheergraben este considerat „Marele Canion” al Austriei. De secole, pâraiele au sculptat aici chei adânci sub formă de canion. Un pachet care include două nopţi de cazare cu demipensiune, drumeţie şi ghid, călătorie cu trenul prin Mariazellerbahn, gus¬tare la cabană pe muntele Tirolerkogel şi hartă pentru drumeţii „Lust aufs Wandern” costă 104 euro în perioada mai – octombrie 2011.

Cei care vor să descopere şi să încerce numeroasele minuni din munţii acestei regiuni pot cumpăra, cu sume cuprinse între 59 (într-o fermă) şi 97 de euro (la un hotel de 3 sau 4 stele) un pachet de două nopţi care include cazare şi mic dejun, dar şi cardul Wilde Wunder. Oferta este valabilă în perioada mai-septembrie 2011. În regiunea Hochkar Gostling puteţi experimenta sporturi acvatice: rafting pe râul Salza şi defileul Gesause. Şi bicicliştii vor fi satisfăcuţi în Mostviertel, unde îi aşteaptă 68 de piste cu diferite grade de dificultate. Cu 220 de euro puteţi achiziţiona două nopţi de cazare cu mic dejun, o băutură de întâmpinare, o cină tradiţională, o seară de grătar „all you can eat”, două tururi de rafting, bicicletă mountain bike pentru o zi şi folosirea zidului pentru căţărări. Oferta este valabilă în perioada mai – 15 octombrie 2011.

Zell am See-Kaprun: de pe plajă la gheţar

Regiunea Zell am See-Kaprun adăposteşte 138 kilometri de pârtii care beneficiază de 153 telecabine. În aceste condiţii, în luna iulie, turiştii pasionaţi de schi pot practica acest sport în staţiunea gheţarului Kitzsteinhorn, care se află la o altitudine de 3.029 de metri şi unde se poate schia tot timpul anului. Dacă la peste 3.000 de metri schiul şi săniuşul sunt la mare căutare, mai jos, la circa 700 de metri altitudine, plajele din jurul lacului Zeller sunt pline de turişti. Pentru a spori numărul de turişti care vizitează în această vară regiunea, austriecii au inclus, în tariful de cazare, accesul la telecabine, piscine sau muzee. În perioada 15 mai-15 octombrie, circa 130 de unităţi de cazare din zonă oferă acest card în tariful de cazare. De la accesul la telecabine la transport sau acces la piscine, turiştii beneficiază de peste 20 de gratuităţi.

Millstatter See: scufundări, golf şi căţărat

Millstatter See este situat în partea sudică a Austriei – în zona Carintia, la aproximativ 80 kilometri de Klagenfurt şi aproape de graniţa cu Italia. Un punct de atracţie îl reprezintă lacul Millstatter – bijuteria Carintiei.

Printre atracţiile turistice din Millstatter See se numără muzeul-mină de granat – Granatium, castelul Sommeregg, Muzeul Bonsailor – grădină în stil japonez, sau castelul Porcia din Spittal. La Granatium, vizitatorii au posibilitatea să-şi extragă propriile pietre preţioase direct din masivul minei. În jurul lacului Millstatter există şi zece locuri de camping.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă