14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialClujul are festival de blues

Clujul are festival de blues

Prima ediție a festivalului va avea loc în 7 și 8 noiembrie.

Primul festival de blues de la Cluj se pregătește de debut. ”Între 7 şi 8 noiembrie, Clujul vibrează pe ritmuri de blues într-o notă unică şi efervescentă, reunind formaţii internaţionale. Clujulcultural.ro și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susținerea fundației Transilvania Leaders, au plăcerea să anunțe organizarea primului festival de muzică blues din oraș. Cluj Blues Fest propune două seri de muzică de calitate, cu formații din Ungaria, Bulgaria şi România, dar și un workshop de tehnici vocale realizat de apreciata artistă Aminda”, spune Tiberiu Fărcaș, organizatorul evenimentului.

Concertele vor avea loc în 7-8 noiembrie, de la ora 19.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei de pe strada Memorandumului, în clădirea „Reduta”, în aceeași sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, și Johannes Brahms, în 1879.

Înaintea concertelor, festivalul propune workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului și dezbateri cu personalităţi ale muzicii clujene. De asemenea, vor fi prezenţi la aceste eveniment cursanţi ai Academiilor de muzică clujene.

Amatorii de lectură vor avea la dispoziție un stand de carte și CD-uri de blues și jazz, amenajat de Librăria Bookstory.

 

Cine va cânta

 

Artiştii invitaţi la prima ediţie a Cluj Blues Fest sunt Rareş Totu’s Midnight Sun (România), Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria), Borsodi Blue Band (Ungaria), Straight from the Bottle (România), iar sponsorul principal este Fundaţia Transilvania Leaders.

Preţul biletului pentru o zi de festival este de 40 de lei, iar abonamentul pentru cele două zile este de 60 de lei. Biletele pot fi cumpărate de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei și de la Librăria Bookstory. ”Apetitul clujenilor pentru muzica blues s-a manifestat încă din perioada interbelică. Să nu uităm faptul că mulți ardeleni aveau rude peste Ocean, în Statele Unite ale Americii și în Canada, iar prin intermediul lor au descoperit acest gen muzical încântător. Clujenii au continuat să cânte blues și în perioada comunistă, însă a lipsit până acum un festival care să celebreze această pasiune”, spune muzicologul Andrei Marcovici.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă