Topul orașelor în care locuitorii nu sunt stresați

Stuttgart, Hanovra, Graz, Hamburg, Munchen (Germania), Luxembourg, Bern (Elveția), Bordeaux (Franța) și Sydney (Australia) sunt orașele în care viața locuitorilor este cel mai puțin stresată.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 15:06

Stuttgart, Hanovra, Graz, Hamburg, Munchen (Germania), Luxembourg, Bern (Elveția), Bordeaux (Franța) și Sydney (Australia) sunt orașele în care viața locuitorilor este cel mai puțin stresată, scrie CNN.

Pentru realizarea studiului, în 2017, au fost luați în considerare mai mulți factori, precum: traficul, transportul în comun, spațiile verzi, situația financiară a cetățenilor, sănătatea fizică și mentală, numărul de ore de lumină a soarelui de care se bucură de-a lungul anului.

Specialiștii au analizat 150 de orașe și au descoperit că patru dintre cele mai bune orașe, din acest punct de vedere, se află în Germania. 

La polul opus, locuitorii din Bagdad (Irak) duc cea mai stresantă viață, fiind urmați de cei din Kabul (Afganistan), Lagos (Nigeia), Dakar (Senegal), Cairo (Egipt), Teheran (Iran), Dhaka (Bangladesh), Karachi (Pakistan), New Delhi (India) și Manila (Filipine).
Cei mai mulțumiți de sistemul de transport public sunt locuitorii din Singapore și Taipei, în timp ce cei din Leipzig și Montpelier se bucură de cea mai puțină aglomerație în trafic.

Din punct de vedere al securității, Abu Dhabi este considerat cel mai sigur oraș, urmat de Osaka. Printre cele mai însorite orașe din top sunt Damasc și Bordeaux.

Vancouver, Boston, Miami și Seattle sunt orașele cu cel mai scăzut nivel al poluării aerului, scrie CNN.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...