19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă ușoară de vară: Hribi la tigaie

Rețetă ușoară de vară: Hribi la tigaie

Mihaela Sava, de la www.laprajiturela.ro, vă propune o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de efect, dacă vreți să încercați și altceva decât felurile clasice de vară, foarte bună și pentru un picnic.

Ingrediente (pentru două porții)

* 4-5 hribi de mărime medie (250 g)

* 2 căței de usturoi (de preferat românesc)

* 1/4 lămâie

* un cub de unt

* un praf de sare

Mod de preparare

Curățăm hribii cu o perie, le radem ușor coada cu ajutorul unui cuțit, apoi îi trecem rapid pe sub un jet de apă rece (nu îi lăsăm în apă deoarece absorb foarte repede lichid).

Îi rupem în fâșii potrivite (e păcat să folosim cuțitul).

Într-o tigaie mare, punem cubul de unt și dăm la foc mediu spre mare. Când s-a topit untul, aruncăm hribii. Amestecăm continuu.

Când hribii capătă culoare auriu-maronie, punem usturoiul zdrobit ușor sau tăiat felii și continuăm să amestecăm. Când sunt maronii și lipicioși (după 3 – 4 minute), asezonăm, punem zeama de lămâie, mai amestecăm o dată și gata.

Se pot servi fierbinți ca garnitură, cu mămăligă, dar și simpli, alături de un pahar cu vin.

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă