Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reţetă tradiţională din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocată

În România, musacaua a fost împrumutată de la turci sau greci şi adaptată specificului bucătăriei româneşti, devenind mâncare tradiţională în zona Muntenia-Sud. ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

13.01.2014 - 14:11

În România, musacaua a fost împrumutată de la turci sau greci şi adaptată specificului bucătăriei româneşti, devenind mâncare tradiţională în zona Muntenia-Sud.

Ingrediente:

Carne tocată

Cartofi

Ceapă

Ulei de măsline

roşii

sare şi piper

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Ruladă de carne cu cârnaţi

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Se curaţă cartofii şi se taie rondele.

Între timp se amestecă ceapa tăiată mărunt în carnea tocată, se adaugă sare şi piper, după gust.

Se pune ulei în tavă, apoi se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de carne tocată, urmată de un nou strat de cartofi.

Se ornează cu felii de roşii asezate peste ultimul strat de cartofi şi se introduce la cuptor.

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Vinete umplute

Secretul bucătarului:

Pentru ca musacaua sa aibă un gust cât mai bun, este bine să se realizeze mai multe straturi de carne şi de cartofi.

Tradiţii culinare:

Reţeta de musaca de cartofi cu carne tocată a fost oferită şi preparată de Daimon Trattoria, în cadrul programului de educaţie culinară ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Programul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Puricei

Citește totul despre:

Comentarii

loading...