Rețetă de weekend: Tartă întoarsă, cu pere și caramel

Roxana Florescu de la www.lightgoodfood.ro, vă propune oun desert gustos pentru acest weekend: tartă întoarsă, cu pere și caramel.

Share

Online 0 comentarii

Actualizat: 01.09.2017 - 17:36

Roxana Florescu  de la www.lightgoodfood.ro, vă propune oun desert gustos pentru acest weekend: tartă întoarsă, cu pere și caramel. 

Ingrediente:

- 3-4 pere

- 190 g făină

- 2 lingurițe praf de copt

- 1/2 linguriță ghimbir măcinat

- 1/2 linguriță scorțișoară

- 1/4 linguriță sare

- 120 g unt

- 120 g lapte

- 1+1/2 lingurițe extract de vanilie

- 200 g zahăr brun

- 2 ouă mari

- fulgi de migdale (opțional)

Pentru caramel:

- 200 g zahăr

- 1/2 linguriță de zeamă de lămâie

- 60 ml apă rece

- 70 g unt

Mod de preparare

Amestecați făina cu ghimbirul, praful de copt, scorțișoara și sarea. Într-un bol amestecați laptele cu extractul de vanilie. În bolul de mixer puneți untul la temperatura camerei. Mixați 1 minut la viteză mare, apoi la o treaptă mai mică adăugați zahărul. Creșteți iar viteza și mixați 3 minute, apoi, la viteză medie, adăugați ouăle unul câte unul. Reduceți la viteză minimă și adăugați în 5 tranșe lapte, făină, lapte, făină și musai terminați cu făină!

Luați o formă rotundă (atenție! este de preferat o formă fără pereți detașabili, altfel veți găsi tot caramelul scurs în cuptor), ungeți-o cu unt și apoi tapetați-o cu hârtie de copt. Puneți fulgii de migdale. Tăiați perele în felii subțiri și puneți-le pe fundul tăvii.

Pentru caramel: topiți zahărul cu apa și zeama de lămâie. Lăsați pe foc până ce culoarea devine aurie. Luați de pe foc și încorporați bucățele de unt. Turnați caramelul peste pere. Apoi turnați compoziția și dați la cuptor pentru 40-45 de minute.

Faceți proba cu scobitoa­rea – dacă iese curată, atunci tarta este gata.

Scoateți din formă cu perele în sus. Merge de minune cu frișcă și un flat white perfect făcut.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...