Băutură de sărbători: Horchata

Horchata este o băutură dulce, populară în Spania și America Latină, excelentă pentru sărbători. Se pregătește ușor, cu șapte ingrediente la îndemână.

Share

Antonia Deak 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2015 - 08:34

Horchata este o băutură dulce, populară în Spania și America Latină, excelentă pentru sărbători. Se pregătește ușor, cu șapte ingrediente la îndemână, scrie popsugar.com.

Ingrediente

  • 260 g de orez cu bob lung
  • două linguri cu migdale, mărunțite
  • 1,4 l de apă
  • 130 ml de lapte
  • două lingurițe cu esență de vanilie
  • două lingurițe cu scorțișoară
  • 150 g și două linguri cu zahăr alb

Mod de pregătire

În bolul unui blender, se pun orezul, migdalele și apa. Se amestecă până când boabele de orez încep să se zdrobească, timp de aproximativ un minut.

Apoi, se pune compoziția într-un vas mare, în care se lasă, la temperatura camerei, timp de aproximativ patru ore.

După aceea, se strecoară lichidul, iar orezul se aruncă.

În sucul strecurat, se adaugă laptele, esența de vanilie, scorțișoara și zahărul.

Se dă la frigider și se amestecă, înainte de servire.

Marginile paharelor se acoperă cu zahăr vanilat sau zahăr brun.

Citește totul despre:

Comentarii