FOTO. O mamă izbucnește în lacrimi, când fiul său cu autism, care nu le permite părinților să se apropie de el, se joacă cu un câine de terapie

O fotografie care surprinde drama unei mame cu un fiu de cinci ani, care se luptă cu autismul, a devenit virală pe rețelele de socializare. Fiul lui Shanna Niehaus nu îi permite mamei sale să îl îmbrățișeze, să îl îmbrace sau să îi arate vreun fel de afecțiune. Mai mult de atât, el este incapabil să aibă interacțiuni sociale cu alte persoane. Cu toate acestea, momentul în care băiețelul a primit un câine specializat în ajutorul persoanelor cu autism scoate la suprafață o altă latură a acestuia.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2016 - 00:24

O fotografie care surprinde drama unei mame cu un fiu de cinci ani, care se luptă cu autismul, a devenit virală pe rețelele de socializare. Fiul lui Shanna Niehaus nu îi permite mamei sale să îl îmbrățișeze, să îl îmbrace sau să îi arate vreun fel de afecțiune. Mai mult de atât, el este incapabil să aibă interacțiuni sociale cu alte persoane. Cu toate acestea, momentul în care băiețelul a primit un câine specializat în ajutorul persoanelor cu autism scoate la suprafață o altă latură a acestuia, potrivit site-ului Brightside.me.

Shanna Niehaus, mama lui Kainoa, a postat o fotografie care ilustrează emoția pe care aceasta o simte în momentul în care fiul său interacționează cu animalul de companie, numit Tornado.

„Vedeți acest moment? Nu am simțit până acum ceva similar. Ieri a fost prima zi când fiul meu cu autism, în vârstă de cinci ani, și-a întâlnit noul animal de companie, pe Tornado. Suntem o familie de americani care locuim în Japonia și ne pregătim de aproape doi ani să facem cunoștință cu Tornado. Fotografia surprinde chipul unei mame care a văzut că, fiul său, pe care nu îl poate îmbrățișa, spăla, îmbrăca sau atinge, stă lângă câinele său de terapie, din proprie inițiativă, reflectând un atașament de nedescris. Este fața unei mame care și-a văzut fiul eșuând în numeroase interacțiuni sociale, în încercarea de a-și face un prieten. Orice prieten. Să stabilească orice fel de conexiune. A stat lângă fiul său când plângea, noaptea, luni la rând, pentru că nu are niciun fel de legătură cu excepția familiei, oricât de mult de mult ar fi încercat și oricât și-ar fi dat silința la terapie. Acum, ea a rămas fără aer, în spatele fiului ei, privind acest moment, în tăcere. Merită fiecare luptă pe care am dus-o pentru fiul meu, fiecare diagnostic, fiecare dolar cheltuit și fiecare grijă pentru viitorul necunoscut al fiului meu. Cumva, datorită lui Tornado, acum știu că fiul meu va fi bine. Am văzut numeroase momente dificile și dureroase pe care fiul meu le-a întâmpinat și am plâns de și mai multe ori. Ieri, însă, am plâns dintr-un alt motiv. Sentimentul e de nedescris”, a spus ea.

Potrivit sursei citate, este dificil pentru copiii cu autism să stabilească conexiuni cu persoanele din jurul lor. Din acest motiv, există programe în care câinii sunt antrenați să îi ajute. Câinii au abilitatea de a calma un copil care are un atac de panică, are grijă de el și poate alerta părinții, dacă copilul are nevoie de ajutor. Întrucât ei se comportă diferit de adulți, copiii cu autism descoperă că este mai ușor să interacționeze cu animalele de companie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...