19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO+FOTO. Mărturie șocantă a prințului Harry, la aproape 20 de ani de...

VIDEO+FOTO. Mărturie șocantă a prințului Harry, la aproape 20 de ani de la moartea Dianei: Și-a îngropat sentimentele pentru mama lui și nu s-a mai gândit la asta

Prințul Harry a vorbit profund emoționat despre efectul morții mamei sale asupra vieții lui. Avea doar 12 ani când Prințesa Diana a murit într-un accident rutier la Paris, la 31 august 1997. La două decenii, tragedia va fi marcată de numeroase evenimente, inițiate de Harry și fratele său, Prințul William, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Harry a vorbit despre moartea mamei sale într-un documentar realizat pentru a marca zece ani de existență a organizației caritabile pe care a înființat-o în memoria ei, Sentebale.

Acum, la 32 de ani, prințul admite că nu a înfruntat niciodată acele evenimente și că și-a îngropat emoțiile: ”O mare parte din viața mea nici măcar nu am vrut să mă gândesc la ce s-a întâmplat.”

Al cincilea în linie la succesiunea tronului spune că a fost mereu inspirat de determinarea mamei sale de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili și crede că Sentebale, organizație pe care a înființat-o în 2006 pentru a ajuta copiii infestați cu HIV-SIDA din Africa, s-a dovedit a avea o acțiune terapeutică asupra sa: ”Acum privesc viața cu totul diferit decât o vedeam înainte. Obișnuiam să-mi ascund capul în nisip și să las tot ce e în jur să mă distrugă. Acum, însă, mă simt plin de energie și norocos că mă aflu în poziția de a putea face o diferență.”

Organizația caritabilă a Prințului Harry funcționează în Lesotho, o zonă a Africii cu cea mai ridicată rată de îmbolnăvire cu HIV din lume. Unul din trei copii este orfan, iar boala face ravagii.

În documentarul aniversar, Harry se intitulează ”un prinț roșcat care a sosit în Africa având foarte puține idei despre ceea ce dorește să facă”.

”La început nu aveam un mecanism capabil să susțină o activitate caritabilă sau să aibă vreun impact, așa că eram pur și simplu prințul roșcat care-i făcea pe copii să râdă. Pentru unii, aceasta este de fapt o afacere neterminată, o treabă pe care mama nu a reușit niciodată s-o finalizeze.”

Acum, Harry, care este într-o relație cu actrița Meghan Markle, de 35 de ani, spune că speră să continue să lucreze în Africa toată viața lui și să transmită dragostea pentru acest continent și viitorul săi copii.

Documentarul îi prezintă și pe unii dintre prietenii Prințesei Diana, cu care Harry a lucrat în ultimii ani, inclusiv pe Elton John.

Cântărețul spune că este incredibil cât talent are Prințul Harry de a-i face pe oameni să se simtă apreciați, să înțeleagă că și ei contează: ”Nu am văzut prea mulți oameni să poată face așa ceva. Mama lui era una dintre ei, iar acum Harry este al doilea. Mama sa ar fi atât de mândră de el.”

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă