16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVictoria Beckham, pe locul întâi în topul antreprenorilor din Marea Britanie

Victoria Beckham, pe locul întâi în topul antreprenorilor din Marea Britanie

Victoria Beckham s-a clasat pe locul întâi în topul celor mai buni 100 de antreprenori din Marea Britanie din 2014, într-un clasament realizat de revista britanică de afaceri Management Today și citat de Mediafax.

Fostă membră a trupei Spice Girls, Victoria Beckham este în prezent un om de afaceri de succes, compania sa din domeniul modei fiind considerată una dintre cele mai de succes afaceri. Astfel, cariera în business a vedetei pare să eclipseze succesul avut în domeniul muzicii, potrivit contactmusic.com.

Topul realizat de revista britanică Management Today ia în calcul averea totală, numărul de locuri de muncă create de un antreprenor şi cifrele de vânzări ale companiei acestuia.

Brandul de modă Victoria Beckham a avut un profit de 38 de milioane de euro în 2013, o creştere de 2.900% în ultimii cinci ani, şi o creştere de 3.233% a numărului de angajaţi, comparativ cu anul 2008, când Victoria Beckham a demarat afacerea.

"Perspicacitatea este cea care i-a adus primul loc în top", a declarat Philip Beresford, realizatorul clasamentului care a folosit datele economice ale Companies House.

Victoria Beckham, a cărei avere este evaluată la 266 de milioane de euro, a devenit "o antreprenoare extrem de talentată în domeniul modei", potrivit revistei Management Today.

"(Victoria Beckham, n.r.) are o afacere bună, ceva talent de desingner şi câteva cunoştinţe de business. Este destul de des criticată pentru că este o celebritate implicată în modă, dar nu cred că este corect. A construit ceva puternic pe baza celebrităţii sale şi acesta este un lucru foarte important. Merită să fie apreciată", a declarat Andrew Saunders, redactor-şef adjunct al revistei Management Today.

După lansarea în 2008 a brandului propriu de modă, Victoria Beckham a primit distincţia "Brandul de Modă al Anului" ("Designer Brand of the Year", în original), în cadrul galei British Fashion Awards în 2011. Recent, vedeta şi-a deschis primul magazin în cartierul londonez de lux Mayfair.

Victoria Beckham, în vârstă de 40 de ani, s-a remarcat ca membră a grupului Spice Girls, iar în ultimii ani a devenit creatoare de modă, lansând mai multe colecţii.

Victoria Beckham s-a căsătorit cu David Beckham pe 4 iulie 1999, iar cei doi au împreună patru copii: Brooklyn Joseph, Romeo James, Cruz David şi Harper Seven.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă