13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPresa britanică a publicat din greşeală necrologul prinţului Philip, chiar în ziua...

Presa britanică a publicat din greşeală necrologul prinţului Philip, chiar în ziua în care el participă la ultima acțiune oficială. Prințul mai fusese declarat mort și acum două luni

Site-ul ziarului The Telegraph a publicat din greşeală, miercuri, un necrolog pentru prinţul Philip al Marii Britanii (96 de ani), chiar în ziua în care soțul reginei Elisabeta participa la ultima lui acțiune oficială.

Site-ul britanic a înlocuit ulterior necrologul cu un articol despre participarea ducelui de Edinburgh la ultima sa acțiune din programul oficial, după care prințul Philip se va retrage, potrivit propriei sale declarații, din viața publică.

The Telegraph avusese ca titlu provizoriu: ”Prince Philip, Duke of Edinburgh, dies aged XX” (Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, a murit la vârsta XX).

Înaintea acestui articol provizoriu era mențiunea scrisă ”Hold hold hold” (Așteaptă așteaptă așteaptă) – probabil o instrucțiune pentru ziaristul din redacție.

Textul publicat din greșeală a fost înlocuit cu un articol intitulat ”Prinţul Philip se retrage din activitate: Ducele de Edinburgh se va întâlni cu Royal Marines în cadrul ultimului eveniment public”.

Necrologul de miercuri nu mai este disponibil pe site-ul publicaţiei, dar motorul de căutare Google încă mai indică titlul acestuia.

În luna mai, o altă publicaţie, tabloidul The Sun, a publicat din greşeală un articol despre moartea prinţului Philip. Articolul din acel moment avea titlul ”Prince Philip dead at 95, how did the Duke of Edinburgh die, etc etc” (Prinţul Philip a murit la vârsta de 95 de ani, cum a murit Ducele de Edinburgh, etc. etc.).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă