Interpretul Robbie Williams este acuzat de rasism în Rusia. Textul unui cântec ar face aluzie la Putin

Interpretul britanic Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, după lansarea melodiei "Party Like A Russian".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2016 - 10:13

Interpretul britanic Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, după lansarea melodiei "Party Like A Russian", informează joi Mediafax, citând un cotidian rus.

Potrivit acestei surse, britanicul nu va mai putea cânta niciodată pe scenele din Rusia. Însă Robbie spune că intenţia lui n-a fost să-l parodieze pe Vladimir Putin.

Indignarea jurnaliştilor ruşi e provocată de faptul că Robbie Williams cântă piesa "Party Like A Russian" în engleză dar cu un accent rusesc.

Melodia este primul single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cântăreţului, care se numeşte "Heavy Entertainment Show".

Versurile sunt despre alcool, droguri şi păpuşi ruseşti. Există şi un vers bizar în care numele misticului rus care a avut o mare influenţă asupra familiei ultimului ţar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimează cu numele mărcii de pantofi de lux "Louboutin".

Unul dintre sample-urile alese pentru linia melodică se inspiră din "Dansul Cavalerilor", compusă de faimosul Serghei Prokofiev. Alte versuri vorbesc despre un bărbat care sustrage banii întregii naţiuni pentru a-şi construi o navă spaţială.

În ciuda versurilor subtile şi sarcastice, Robbie Williams neagă acuzaţiile: "Piesa nu este despre Vladimir Putin", a scris cântăreţul pe Twitter.

Robbie a dezvăluit jurnaliştilor de la The Sun că a trebuit să cenzureze versurile, pentru că se temea să nu-i ofenseze pe fani. "Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia şi nu vreau să-i supăr în vreun fel. Nici nu ştiu dacă au umor", a spus Robbie Williams. "Nu fac mişto de nimeni, dar vreau ca piesa să fie "politically correct", adaugă cântăreţul.

Versurile melodiei par să elogieze spiritul pretrecăreţ al ruşilor, însă în ţara în care încă există totalism camuflat, nici jurnaliştii nu par să aibă umor. Anecdota cu Robbie Williams aduce aminte de vremea regimului ceauşist, când glumele şi bancurile ce-l vizau pe dictator erau cu obstinaţie interzise.

Citește totul despre:

Comentarii