27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Breviar

Lucian Viziru, pasionat de golf

Cea de-a patra editie a celui mai mare turneu de golf din Romania, “Carlsberg Lac de Verde Open”, a adunat la Breaza cei mai buni jucatori romani de golf, printre care Lucian Viziru, Dinu Pescariu, Misu Negritoiu sau Viorel Catarama. Desfasurat in cadrul complexului Lac de Verde de la Breaza, turneul si-a desemnat castigatorii intr-o atmosfera festiva. Daca anul trecut Lucian Viziru s-a aflat pe podium, anul acesta se pare ca nu a mai avut acelasi noroc. Printre castigatori s-a aflat, la categoria Longest Drive, Dinu Pescariu – 320 m.

Sarmalele Reci ne-au incantat din nou

In concertul oferit de Sarmalele Reci in Club Utopia am remarcat un nou pianist foarte experimentat. Catalin Ene, caci despre el este vorba, l-a inlocuit la claviatura pe Zoltan Andras, care se dedica mai mult partiturii vocale si rolului de lider al trupei. Ca pianist de jazz, Zoltan Andras a castigat Sibiul din '92 cu un grup din care faceau parte Sorin Romanescu si Pedro Negrescu. Intrarea in randurile trupei a lui Catalin Ene este un fapt benefic, pentru ca ii permite lui Zoltan sa se ocupe de partea de show, care lasase un pic de dorit cu ceva timp in urma.

“Interetnika”, noul album al trupei Hara

La Festivalul ProEtnica din Cetatea Medievala a Sighisoarei, trupa Hara a cantat in premiera mai multe melodii care vor face parte din albumul “Interetnika”, lansarea avand loc in toamna. Acest album va cuprinde zece piese rock cu inspiratie din folclorul minoritatilor nationale. Solistul trupei Hara, Flavius Buzila, a mai precizat ca urmatorul proiect al formatiei este un album de colinde care va fi lansat in preajma sarbatorilor de iarna. Acesta va cuprinde cantece mai putin cunoscute care au fost culese de membrii formatiei din zonele Bistritei, Maramuresului si Clujului.

Codrenii s-au distrat

Mii de spectatori din judetele Satu Mare si Bihor au putut vedea in cadrul celei de-a 49-a editii a Festivalului Cantecului, Portului si Dansului Codrenesc desfasurat in comuna satmareana Homoroade evolutia multor artisti din zona recunoscuti ca mesageri ai folclorului romanesc. Pe scena improvizata pe lacul Oteloaia s-au intrecut in cantec si joc formatii artistice precum “Cununita”, condusa de interpreta Leontina Dorca, ansamblul din Homoroade “Soconzel”, “Taraful din Stana”, “Iedera” si “Ceatara” din Carei, precum si “Sanzienele” din Negresti Oas in frunte cu Maria Tripon. Invitata de onoare a fost interpreta cantecului popular bihorean Florica Zaha.

Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă