16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuA murit Scotty Moore, primul chitarist al lui Elvis Presley

A murit Scotty Moore, primul chitarist al lui Elvis Presley

Legendarul chitarist american Scotty Moore, cunoscut îndeosebi pentru că l-a acompaniat pe Elvis Presley în anii '50, a murit la vârsta de 84 de ani, scrie miercuri 7sur7.be, preluată de Agerpres. Biograful şi prietenul artistului James L. Dickerson a confirmat moartea lui Moore în publicaţia New York Times. 

Moore l-a întâlnit pe Elvis Presley, necunoscut în acea perioadă, prin intermediul producătorului Sam Phillips, în studioul acestuia din Memphis, Sun Records. 
Prin urmare, chitaristul a fost martorul momentului magic când "Regele" a cântat o versiune a blues-ului lui Arthur Crudup "That's All Right". Înregistrarea este considerată o deschizătoare de drumuri în istoria rock'n roll-ului. La acest prim cântec al lui Elvis a participat şi basistul Bill Black. Au urmat circa 100 de cântece, printre care "Heartbreak Hotel", "Don't Be Cruel", "Jailhouse Rock" sau "Hound Dog". 

Scotty Moore îl acompania pe Elvis Presley în turnee şi s-a aflat alături de cântăreţ în mai multe filme. Felul în care acesta cânta la chitară a inspirat mai mulţi muzicieni, printre care Keith Richards, George Harrison, Chris Isaak şi Jeff Beck. "Toată lumea voia să semene cu Elvis, dar eu voiam să fiu Scotty", îi mărturisea Richards lui Dickerson, biograful lui Moore. 

Scotty Moore a cântat şi alături de Ringo Starr, Ron Wood şi Dolly Parton, fiind inclus în Rock and Roll of Fame în anul 2000, încheie 7sur7.be.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă