12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTotul despre diamantele naturale albastre

Totul despre diamantele naturale albastre

Diamantele albastre sunt pietre pretioase care sunt, adesea, asociate roialitatii si pretigiului, gratie culorii pe care o au. Aceste briliante sunt valoroase si destul de rare si sunt dorite de cei mai faimosi si bogati oameni din lume. Descopera povestea briliantelor albastre si afla care au fost cele mai faimoase de-a lungul timpului.

Briliantele naturale de valoare, inclusiv cele albastre, au fost descoperite in India. Cu toate acestea, Africa de Sud a fost o perioada lunga de timp dominatoare pe piata diamantelor albastre, care erau extrase din mina Pretoria. Renumita pentru briliantele in culori magnifice de albastru, violet si-n nuante de gri este si mina Argyle din Australia.

Frumusetea diamantelor naturale in diverse tonuri de albastru

Diamantele de un albastru pur sunt destul de rare. De cele mai multe ori, briliantele extrase din mine au diferite tonuri de albastru . Cel mai des, se gasesc diamante in tonuri de gri-albastru sau verde-albastru. Nuantele de gri, violet sau verde sunt date de elementele de bor, cat si a grupurilor mici de azot ce se gasesc in compozitia diamantelor. Unele dintre diamantele gasite astazi sunt tipul “IIb” si reprezinta doar 0.1% din totalul diamantelor naturale colorate. Acestea sunt cele mai rare pietre si sunt adesea cautate de catre colectionari sau investitori de briliante.

Cele mai faimoase diamante albastre

Datorita culorii atragatoare pe care o au, diamantele albastre au devenit unele dintre cele mai cautate pietre pretioase. Unul dintre cele mai faimoase briliante albastre este “Diamantul Sperantei” care avea 112.25 carate cand a fost achizitionat din India si vandut Regelui francez Ludovic al XIV-lea. Diamantul a fost vandul Regelui francez Louis al-XIV-lea pentru suma record de 1,321,590 dolari si astazi, pretul lui este estimat la valoarea de 200-250 milioane de dolari.

Despre diamantul “Tereschenko” s-a inceput sa se vorbeasca inca din anul 1984 cand a fost scos la licitatie. Briliantul de 42.92 carate ale carui origini nu sunt 100% cunoscute, cu toate ca se crede ca provine din India, a fost detinut de familia “Tereschenko” si, ulterior, a fost depus alaturi de Diamantul Cartier in Paris. La scurt timp, diamantul a fost montat pe un colier, alaturi de alte diamante colorate, dupa care in 1916, in timpul Revolutiei ruse, acesta a fost scos in secret din Rusia, devenind proprietate privata.

Un alt celebru diamant albastru este cunoscut sub numele de Wittelsbach-Graff. Acest diamant are 82 de fatete, un grad de claritate ”VS2” si o nuanta gri-albastruie. In total, diamantul avea 35.56 de carate, destul de mult pentru un briliant asa de rar. In 2008, Laurence Graff, un faimos bijutier a achizitionat diamantul Wittelsbach-Graff pentru suma de 24.3 milioane de dolari. Bijutierul a taiat diamantul, pierzand 4.45 carate, pentru a indeparta cateva impuritati si a reusit sa intensifice culoarea naturala a briliantului. In prezent, diamantul este cunoscut sub numele de Wittelsbach-Graff si este de un albastru intens si pur.

Un alt diamant albastru celebru este cunoscut sub numele de “Inima Eternitatii” (n.r: The Heart of Eternity). Acesta face parte din cele 11 diamante albastre rare si a fost la iveala in anul 2000 ca parte a colectiei De Beers Millenium. Briliantul de 27.64 carate, in forma de inima, a devenit renumit pentru intensitatea culorii sale si a fost descris de catre experti ca fiind diamantul albastru “fancy vivid”. In 2005, diamantul a fost expus, alaturi de alte sapte briliante, care au fost declarate cele mai spectaculoase briliante din intreaga lume. 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă