Sfaturi de primăvară: Înflorește-ți ținutele!

„Flori, primăvara?! Ce original!“, spunea ironic Miranda Priestly, redactorul-şef al Vogue SUA, în filmul „Diavolul se îmbracă de la Prada“. În ciuda acestei remarci, în fiecare primăvară în creaţiile designerilor şi în ţinutele de pe stradă revin printurile florale. De ce? Pentru că sunt vesele, versatile şi pot avantaja orice siluetă.

Share

Online 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2017 - 14:43

„Flori, primăvara?! Ce original!“, spunea ironic Miranda Priestly, redactorul-şef al Vogue SUA, în filmul „Diavolul se îmbracă de la Prada“. În ciuda acestei remarci, în fiecare primăvară în creaţiile designerilor şi în ţinutele de pe stradă revin printurile florale. De ce? Pentru că sunt vesele, versatile şi pot avantaja orice siluetă.

Diana Moldoveanu

Chiar dacă nu eşti adepta sloganului „moda dictează stilul“ – şi este bine că nu te înscrii în aceste tipare –, cu siguranţă ai sau îţi doreşti ca tendinţele primăverii să se regăsească şi în dressingul tău. Dolce&Gabbana, Prada, Miu Miu, Gucci, Giambattista Valli şi alţi mari designeri au reînviat printurile florale şi le-au readus în atenţia stiliştilor. Şi nu este prima dată când se întâmplă, aşa că nu este deloc greşit să ai mereu în garderobă câteva piese unde se regăsesc florile. Mai ales când acestea sunt reinterpretate, sunt din materiale de calitate şi au o croială impecabilă.

Culori puternice și combinații grafice

În acest sezon sunt recomandate imprimeurile florale curajoase, în culori puter-nice şi cu flori supradimensionate, dar şi combinaţiile cu alte simboluri grafice. Cele mai multe case de modă propun nuanţe calde de galben, accente de roşu sau oranj, fundaluri neutre – alb, maro, crem, negru. Chiar şi în ceea ce priveşte moda masculină – şi este nevoie să privim doar colecţia Gucci Primăvară-Vară 2017.

Cu toate acestea, dacă nu te simţi pregătită să te îmbraci din cap până în picioare în flori, nu este nicio problemă. Imprimeurile supradimensionate sunt recomandate siluetelor subţiri, persoanelor înalte. Dacă eşti mai mică de statură ori vrei să îţi ascunzi câteva kilograme, poţi în-cerca o singură piesă vestimentară în acest stil, dar cu imprimeu floral mărunt. De exemplu, poţi încerca o pereche de jeans cu broderie florală.

Pentru o ţinută office, poţi opta pentru accesorii cu imprimeuri florale care să-ţi înveselească şi să-ţi scoată în evidenţă ţinuta. În această idee, alege fie o eşarfă diafană din mătase sau o geantă cu imprimeu sau, mai bine, pictată. În acest fel, ştii că accesoriul tău este unul unicat.

Sfatul designerului: Imprimeurile se aleg invers proporţional cu silueta

Imprimeurile florale, indiferent de dimensiune, sunt preferate de multe femei pentru că oferă ţinutei un plus de veselie. În plus, sunt sofisticate, atrag atenţia şi, folosite cu atenţie, pot flata orice siluetă. Să nu uităm că Dolce & Gabbana şi-a pus designul floral pe electrocasnicele celor de la Smeg în această primăvară.

Pentru a fi sigură că nu dai greş, alege imprimeurile invers proporţional cu silueta ta. De exemplu, dacă eşti înaltă şi subţire, poţi purta orice fel de imprimeu, mai ales cele maxi. Dacă vrei să dai volum bustului, poţi alege un imprimeu orientat către această zonă. Dacă vrei un imprimeu care să avantajeze silueta, atunci alege florile mici.

Regula culorilor se păstrează. La fel, dacă vrei să ieşi în evidenţă, foloseşte accentele de culoare. Şi nu uita că vara aceasta se poartă Greenery! Culoarea anului 2017 este perfectă pentru a fi combinată cu flori de toate felurile sau pentru a fi chiar ea accentul de care ai nevoie.(Mirela Diaconu, designer și trainer, Atelierele ILBAH)

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...