Plângere împotriva designerului Karl Lagerfeld pentru declaraţii defăimătoare la adresa femeilor grase

O asociaţie a femeilor supraponderale din Franţa a depus, marţi, plângere împotriva lui Karl Lagerfeld pentru "declaraţii defăimătoare şi discriminatorii" la adresa "persoanelor prea grase", relatează

Share

Rl online 0 comentarii

30.10.2013 - 23:41

O asociaţie a femeilor supraponderale din Franţa a depus, marţi, plângere împotriva lui Karl Lagerfeld pentru "declaraţii defăimătoare şi discriminatorii" la adresa "persoanelor prea grase", relatează Mediafax.

Asociaţia franceză Belle, ronde, sexy et je m'assume (Frumoasă, plinuţă, sexy şi mă accept aşa cum sunt) a depus plângere împotriva designerului german Karl Lagerfeld, după ce acesta a declarat într-o emisiune, la începutul lui octombrie, că femeile supraponderale nu au ce căuta pe podium.

"Gaura din sistemul de asigurări sociale este din cauza bolilor de care suferă persoanele prea grase", a afirmat Karl Lagerfeld, cunoscut pentru declaraţiile sale polemice, în emisiunea "Le Grand 8", difuzată la începutul lunii octombrie pe postul D8.

În aceeaşi emisiune, designerul german a reluat o afirmaţie din volumul autobiografic "Karl über die Welt und das Leben", apărută în septembrie, potrivit căreia "nimănui nu îi place să vadă femei plinuţe pe podiumuri" şi că "singura lui ambiţie în viaţă este să poarte jeanşi mărimea 30".

"Cele care spun că manechinele slabe arată hidos sunt grăsanele care zac în faţa televizorului cu punga de chipsuri în braţe. Moda înseamnă vis şi iluzie", a adăugat Lagerfeld în emisiune.

"Insultele din partea persoanelor publice trebuie să înceteze. Lumea s-a săturat. Multe tinere se simt prost în propria piele şi este îngrozitor pentru ele că aud asemenea afirmaţii", a spus Betty Aubrière, preşedintele asociaţiei Belle, ronde, sexy et je m'assume.

În ultimii ani, afirmaţiile designerilor, printre care şi Karl Lagerfeld, referitoare la talia manechinelor au contribuit la polemica despre dictatura siluetei slabe din modă, acuzată că ar promova anorexia.

Karl Lagerfeld, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...