Moda la malul mării: Cum te îmbraci ca să fii o divă pe plajă

Suntem în plin sezon de concedii, aşa că un costum de baie perfect este un must pentru orice siluetă. Pe lângă costumul de baie, mai ai nevoie însă şi de alte accesorii în bagajul de vacanţă. Dincolo de confort, puţin glam nu strică niciodată, iar relaxarea de la plajă nu echivalează cu neglijenţa. Aşa că hai să trecem în revistă bagajul pentru plajă.

Share

Diana Moldoveanu 0 comentarii

Actualizat: 25.08.2017 - 18:36

Suntem în plin sezon de concedii, aşa că un costum de baie perfect este un must pentru orice siluetă. Pe lângă costumul de baie, mai ai nevoie însă şi de alte accesorii în bagajul de vacanţă. Dincolo de confort, puţin glam nu strică niciodată, iar relaxarea de la plajă nu echivalează cu neglijenţa. Aşa că hai să trecem în revistă bagajul pentru plajă.

Costumul de baie este cea mai importantă piesă, dacă vacanţa ta are legătură cu plaja, indiferent dacă este la malul mării sau la marginea piscinei. Niciodată să nu pleci în concediu cu un singur costum de baie. Două-trei sau chiar patru sunt indicate, mai ales dacă ai parte de mai mult de o săptămână de vacanţă. De ce? Pentru că nu vei vrea ca în pauza de plajă, când mergi la masă, să ai grija spălatului şi uscatului costumului de baie. Trebuie să scapi de firicelele de nisip! Apoi, piese diferite te vor ajuta să nu te bronzezi dungat, exact după costumul de baie pe care îl porţi cel mai des. Proporţia ar trebui să fie un costum de baie întreg şi două din două piese. Însă nu este o regulă strictă.

Costumul de baie şi forma corpului

Este important să îţi alegi costumul de baie în funcţie de siluetă. De exemplu, dacă ai un bust mic, atunci poţi alege volane în partea superioară. Dacă ai o talie de viespe, poţi purta orice, însă un slip cu talie joasă te va avantaja cel mai mult. De asemenea, un costum de baie dintr-o singură piesă, dar care lasă talia la vedere va atrage privirile asupra ta. Dacă ai nişte colăcei de ascuns, ia în bagaj un costum de baie şi consideră că aliatul tău de bază sunt printurile. Şoldurile late pot fi ascunse şi ele cu ajutorul unor costume de baie cu volane în partea inferioară.

Culoarea costumului de baie este, de asemenea, foarte importantă. Roz, galben, oranj, roz, fucsia, verde, bleu sau turcoaz sunt doar câteva dintre culorile uni sau în combinații vibrante care pot pune în valoare zonele de interes ale corpului sau, dimpotrivă, le pot ascunde pe cele mai puțin flatante. Imprimeurile florale sunt bine reprezentate în orice colecție de costume de baie. De la flori mici până la flori supradimensionate, imprimeurile florale controlează volumele și mută atenția în zonele care avantajează, camuflând micile imperfecțiuni.

Indiferent de preferinţe, tendinţele în materie de costume de baie te ajută mereu. De exemplu, costumele de inspiraţie marină sunt nemuritoare, la fel şi dungile vesele. Un costum sport dintr-o singură piesă te va scoate din orice încurcătură, în timp ce influenţele retro îţi vor da un aer special. Alege culorile vesele aprinse, mai ales când vrei să scoţi ceva în evidenţă, iar nuanţele închise atunci când vrei să ascunzi. Costumele albe sunt dedicate celor cu o siluetă impecabilă.

Ochelarii de soare

Sunt indispensabili, mai ales pe plajă. Tendinţele de anul acesta spun retro şi funky. Sfatul meu este să îţi creezi pe plajă o ţinută ca oricare alta, gândind totul în ansamblu. De exemplu, asortează un costum de baie cu volane, dintr-o piesă, la ochelari de soare retro, în timp ce un costum de baie uni va cere nişte rame colorate.

Rochia de plajă

Sau nu doar rochia. Eşarfa, pareo, kimono. O piesă care te va acoperi suficient, însă va lăsa şi ceva la vedere. Ţinuta, aşa cum spuneam, trebuie aleasă în ansamblu, însă pentru această parte ţine cont că ai nevoie de materiale fluide, răcoroase, care vor da senzaţia că pluteşti.

Papucii de plajă

Evident, nu vei face niciodată parte din categoria celor care ajung la plajă pe tocuri. Nici măcar la o petrecere nu trebuie să porţi stiletto dacă ştii că are loc pe plajă. Partea frumoasă este că anul acesta a fost o explozie de papuci, aşa că poţi găsi o mulţime de variante şic și comode pentru plajă. Dacă ţii neapărat să porţi ceva cu toc, încearcă nişte platforme, dar nu foarte înalte.

Pălăria de plajă

Nu uita un alt accesoriu important: pălăria. Fie că are boruri largi sau este o canotieră, pălăria este indispensabilă. Nu doar te protejează, ci este şi extrem de şic. Poţi completa un look jucăuș sau unul elegant, iar în cazul în care eşti mai degrabă stilul retro nu poate să-ţi lipsească.

Geanta de plajă

Evident, pe lângă această ţinută, mai ai o mulţime de lucruri de pus în bagajul pentru plajă. De aceea ai nevoie de o geantă potrivită. Trebuie să aibă o dimensiune generoasă, dar să fie confortabil de purtat. De preferinţă dintr-un material natural şi uşor, astfel încât să fie simplu de transportat.

Tu ce ai pus în bagajul pentru plajă?

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...