8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO A venit toamna, acoperă-mă cu un trenci

FOTO A venit toamna, acoperă-mă cu un trenci

Trecerea de la temperaturile de terasă la cele ce se apropie de zero grade ne-a făcut să scotocim repede în garderobă după haine mai potrivite pentru vremea de afară. Însă, cum vara trăieşte încă în suflet, designerii de top au propuneri vesele pentru sezonul rece.

Max Mara, Miu Miu şi Chloe propun pentru acest sezon haine de blană, în timp ce Burberry, Tory Burch sau Dries Van Noten văd înainte un sezon mai alb decât cel din Urzeala Tronurilor, unde „winter is coming“. Totuşi, trecând în revistă propunerile marilor designeri, prezentările de pe catwalkurile internaţionale şi tendinţele sugerate de stilişti, am găsit şi câteva variante „de compromis“, care se înscriu în exigenţele specialiştilor, dar sunt şi uşor de integrat în garderoba şi ţinutele de zi cu zi.

Culori de vară, chiar şi toamna

De cele mai multe ori, odată cu toamna, renunţăm la culorile puternice în favoarea negrului, a griurilor sau a marourilor. Totuşi, anul acesta vă propun să păstraţi o notă de veselie. Un mantou, o geacă scurtă din stofă sau un pardesiu poate fi înscris într-o paletă cromatică mult mai generoasă. Galben, roz, albastru electric, dar şi pastelurile, toate sunt permise. De ce? Pentru că merităm un anotimp vesel. Iar dacă nu ştiţi de unde să alegeţi, pe lângă Zara, H&M, Reserved, Massimo Dutti şi alte astfel de branduri, puteţi apela la designerii noştri talentaţi.

De exemplu, Alexandra Andriescu a creat un brand dedicat în mare parte mantourilor.

Atipice, cu croieli îndrăzneţe, în culori aprinse, vesele, care ies în evidenţă inclusiv prin căptuşeală. Alexandra locuieşte la Iaşi, însă brandul ei a depăşit de mult graniţele Moldovei. „Prin mantourile Maison Chouchou urmărim sugestia corpului feminin cu linii clare şi drepte, cromatica produselor este una caldă şi vibrantă ce completează croiul minimal şi amplitudinea formei. Alegem cu mare atenţie stofele, cât şi culorile, ele trebuie să transmită o poveste ce va prinde viaţă alături de cea care le va purta“, a precizat Alexandra, tânărul designer pe care îl puteţi întâlni la târgurile de modă din Bucureşti sau online.

Detalii preţioase

Perle, broderii, detalii metalice, ţesături cu un strop de strălucire toate fac parte din propunerile designerilor pentru acest sezon toamnă-iarnă 2017/2018. Ellery, Philosophy di Lorenzo Serafini, Attico, Proenza Schouler sau Chloe au adus pe podiumuri detalii lucioase, glam, în combinaţie uneori cu alb sau alte detalii pentru un look vintage.

Trenciul, nemuritor

Celine, Maison Margiela, Balenciaga au readus pe podium trenciul. Fie că este mai lung sau mai scurt, bleumarin sau crem aşa cum îl ştim, trenciul este o piesă care nu trebuie să‑ţi lipsească din garderobă. Foarte versatil, poate întregi atât o ţinută sport casual, cât şi una elegantă. Depinde doar de elementele cu care îl combini. Iar când vrei să ieşi în evidenţă, încearcă o haină de ploaie în culori aprinse. Galbenul, de exemplu, este nemuritor, indiferent de anotimp.

Ţesături clasice

O altă tendinţă ce se men­ţine este aceea a ţesăturilor clasice. În spic, pepit, pătrăţele şi dungi, toate se regăsesc şi în acest sezon în tendinţe. Gucci, Chanel, Bottega Veneta sunt câteva dintre brandurile care nu au renunţat la clasicele ţesături nici acum. Şi bine au făcut! Cu siguranţă aveţi ceva asemănător din anii trecuţi prin garderobă, aşa că mai ţineţi mantoul un sezon!

Croieli îndrăzneţe

Fie că vorbim despre gulere sau buzunare uriaşe, despre mantouri în stil masculin, oversized, toamna aceasta se poartă… atitudinea. Fie prin culoare, fie prin croială, hainele sunt un statement în legătură cu personalitatea fiecăruia. O croială lejeră, cu detalii supradimensionate, este potrivită unei persoane care adoptă un stil casual, urban chic, în timp ce trenciul sau mantoul drept, cu revere ori tip tunică, rămâne preferatul personelor elegante. Indiferent de alegerea ta, haina de toamnă este cea în jurul căreia poţi construi ţinute.

Accesoriile, elementele care întregesc ţinuta

Indiferent de stilul tău, de tipul de haină de toamnă pe care îl vei alege, elementele complementare sunt cele care îţi vor crea un look unitar, plăcut. Şi vorbim aici în special de încălţăminte şi de geantă. Dacă ai de stat mult în picioare, încearcă să îţi construieşti ţinute în stil urban. Adică să combini elemente casual, comode, cum ar fi încălţămintea – fără toc, cu un toc mic sau un toc gros, confortabil –, cu elemente elegante: un pardesiu cu revere ori tunică, dar şi cu un pantalon pană şi o cămaşă, de exemplu. Dacă vrei să ai un aer sofisticat, alege bijuterii care să îţi scoată în eviden­ţă trăsăturile feţei, dar şi eşarfe preţioase.

Mătasea este materialul preferat, însă dacă eşti mai friguroasă, lâna, caşmirul sunt o alegere mai potrivită pentru zilele ce vor urma.

Genţile sunt în continuare de mărime mare, dar şi medie. Dacă pe podiumuri s-au micşorat, în viaţa de zi cu zi acestea au misiunea de a „căra“ o mulţime de lucruri, prin urmare este imposibil să fie prea mici, de dimensiunea unui portofel mai mare, cum propun unii designeri.

Încearcă să îţi scoţi din anonimat ţinuta cu detalii: o piele mai specială, elemente glam, chiar o culoare mai îndrăzneaţă. „În sezonul rece înregistrăm o cerere mai mare pentru genţi negre, pictate însă cu elemente ce amintesc de sezonul cald sau care pur şi simplu sunt o pată de culoare. Motivul este unul simplu: negrul este uşor de asortat, însă povestea pictată este cea care înveseleşte ţinuta şi o face unică“, a precizat Armina Popeanu, designer de genţi.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă