FOTO. De la rochii de gală, la papion și frac. Prințesa Diana "a inventat" strălucirea modernă de pe covorul roșu

Prințesa Diana a fost, ani de-a rândul, muza creatorilor de modă și un model al atâtor tinere în căutarea unui stil personal. Însă, "prințesa inimilor" nu a fost dintotdeauna , ci și-a cultivat un stil vestiment

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

31.07.2017 - 19:50

Prințesa Diana a fost, ani de-a rândul, muza designerilor și un model al tinerelor în căutarea unui stil personal. Însă, "prințesa inimilor" nu a fost dintotdeauna "un fashion icon", ci și-a cultivat un stil vestimentar cu mult ajutor din partea specialiștilor și al designerilor care o idolatrizau, scrie Daily Mail. 

Designeri precum Bellville Sassoon, Victor Edelstein și Gina Fratini știau totul despre codurile de îmbrăcăminte ale generațiilor de aristocrați, fiindu-i de mare ajutor Dianei, adaptând ținutele tradiționale la un stil tineresc și mai potrivit celei mai iubite prințese a Marii Britanii. Și revista Vogue a jucat un rol esențial în această tranziție. Cu editorul de modă, Anna Harvey, drept mentor, Diana și-a dezvoltat stilul vestimentar, adoptând ținute propuse de creatori de modă tineri din afara cercurilor regale.

"Era o persoană foarte blândă, foarte înaltă, cu o piele frumoasă", își amintește Jasper Conran, designerul care i-a făcut celebrul costum deux-piece de inspirație masculină pe care l-a purtat la un eveniment din timpul unei vizite în Canada, în 1986.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...