Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VICTORIE pentru homosexuali în Franţa: Căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost promulgată

Legea care permite căsătoria cuplurilor de persoane de acelaşi sex în Franţa a fost promulgată de către preşedintele Republicii François Hollande şi publicată sâmbătă în Jurnalul oficial, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

18.05.2013 - 09:43

Legea care permite căsătoria cuplurilor de persoane de acelaşi sex în Franţa a fost promulgată de către preşedintele Republicii François Hollande şi publicată sâmbătă în Jurnalul oficial, potrivit Mediafax.

Legea a fost promulgată după ce, vineri, Consiliul Constituţional (CC) francez a validat-o.  Odată cu promulgarea, urmează ca, în săptămânile viitoare, să aibă loc primele căsătorii între persoane de acelaşi sex în Franţa.

Citeşte şi Suntem pe locul 5 la discriminarea homosexualilor. Vezi prin ce trece un gay în România

Parlamentul francez a adoptat pe 23 aprilie legea privind căsătoria civilă şi adopţia pentru cupluri de persoane de acelaşi sex printr-un vot solemn al deputaţilor, încheind o săptămână de dezbateri puternice în urma cărora Franţa a devenit al 14-lea stat din lume ce recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Opoziţia de dreapta a sesizat imediat Consiliul Constituţional, contestând conformitatea acestui text de lege cu prevederile Constituţiei franceze şi dreptul internaţional.

Citeşte şi Legea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex, validată în Franţa

Consiliul a apreciat că acest tip de căsătorie reprezintă "o opţiune a legiuitorului" şi că "nu este contrar vreunui principiu constituţional".

În pofida faptului că "legislaţia republicană de dinainte de 1946 şi legi ulterioare au privit", până în prezent, "căsătoria ca o uniune între un bărbat şi o femeie, această regulă nu priveşte nici drepturile şi libertăţile fundamentale, nici suveranitatea naţională, nici organizarea puterilor publice" şi "nu poate, deci, să constituie un principiu fundamental", a adăugat Consiliul în această decizie.

Validând dreptul de adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex, Consiliul a ţinut să sublinieze că textul nu le recunoaşte un "drept la copil", principiul de respectat în cazul oricărui acord de adopţie fiind "interesul copilului".

Citeşte şi Putin: Rusia ar putea revizui acordurile de adopţii cu ţările în care homosexualii se pot căsători

Citește totul despre:

Comentarii

loading...